Tuesday , November 29 2022

Miercuri, la Suceava erau 589 de persoane in carantina si 4.141 in izolare la domiciliu

Prefectura Suceava a dat publicitatii situatia epidemiologica din judet la data de 1 aprilie.

Astfel, conform comunicatului, în izolare voluntară la domiciliu se afla 4141 de persoane. Până acum au ieșit din izolare 2445 de persoane.
In carantină instituționalizată sunt 589 de persoane. Total locuri disponibile pentru carantină instituționalizată – 78.

Echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au efectuat verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 285 de polițiști, 114 polițiști local, 43 de militari MApN și 71 de jandarmi.

Verificările au vizat 4280 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 90 de unități economice. Au fost aplícate 85 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 159.715 lei.
Precizăm faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.
Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiștilor privind nórmele de igienă și distanțare social, prevederile Ordonanțelor Militare precum și ale Hotărârii nr. 8/31.03.2020 a Comitetului Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției.
Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID -19 este reducerea la minim a riscului de expunere
#Stațiacasă … pentru voi, pentru familiile voastre, pentru noi toți!

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …