Friday , December 8 2023

Micuța Andreea din Moara a plecat în Italia pentru chimioterapie

Fetița în vârstă de aproape cinci ani are o poveste de viață care pare desprinsă dintr-un film. Abadonată de mamă la vârsta de un an, a fost înfiată de o familie iubitoare din comuna suceveană Moara. Înainte de a împlini vârsta de cinci ani, a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer. Cele patru surori ale Andreei au aflat din presă că aceasta este grav bolnavă și au fost la Moara să o viziteze.

Micuța Andreea din Moara, diagnosticată cu o formă agresivă de cancer, despre care cotidianul ”Obiectiv de Suceava” a relatat în numerele precedente, a plecat la o clinică din Italia pentru a face chimioterapie. Sucevenii s-au mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, și într-o săptămână au strâns suma de 100.000 de euro, bani care permit părinților Andreei să înceapă tratamentul oncologic.

Fetița în vârstă de aproape cinci ani are o poveste de viață parcă desprinsă dintr-un film. După ce a împlinit vârsta de un an, copila a fost părăsită de mamă, iar o familie iubitoare din comuna suceveană Moara a înfiat-o, când aproape a împlinit doi ani. Totul a decurs perfect în viața lor până în urmă cu aproape trei săptămâni, cînd Andreea a fost diagnosticată cu neuroblastom stadiul patru, cu metastaze la coloana vertebrală. Cei doi oameni cu suflet mare care au înfiat-o pe Andreea în urmă cu trei ani încearcă acum, prin eforturi uriașe, să-i salveze zâmbetul și viața.

Se pare că copila mai are patru surori, mult mai mari, care au aflat din presă că micuța este grav bolnavă și au sunat, cerând permisiunea mamei adoptive să o viziteze. Femeia a fost de acord, dar nu i-a explicat fetiței care este gradul de rudenie dintre ele. ”Acum, în prag de plecare la Roma, un telefon mi-a dat viața peste cap, încă o dată. Și au venit. Ultima dată o văzuseră când avea un an. Evident, Andreea nu are nevoie în acest moment de alte șocuri emoționale, astfel încât calitatea lor de surori a fost lăsată în plan secund și va fi reluată peste ani, când Andreea va înțelege mai bine parcursul său în viață”, a povestit Dana Bejenar, mama Andreei.

Andreea a plecat marți după-amiază spre Roma, unde va începe prima etapă de chimioterapie. Acest lucru a fost posibil datorită miilor de oameni cu suflet care au donat pentru această fetiță cu ochii ca cerul. ”Și au plecat, cu fluturi în stomac, cu sufletul fărâme, dar cu speranță în priviri să-și ducă copila la tratament. Sunt mai aproape de asta numai și numai datorită fiecăruia dintre noi, care ne-am pus pentru o clipă în locul lor”, a menționat o apropiată a familiei Bejenar. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Flutur: Am semnat Autorizația de construire a reţelei  de gaze naturale pentru asocierea Boroaia – Fântâna Mare – Bogdănești

Președintele Consiliului Județean Suceava a explicat că este vorba despre un proiect în valoare de …