Thursday , December 1 2022

Microbuz cu țigări de contrabandă de aproape un milion de lei, abandonat la Bobeica după ce a fost urmărit de polițiștii de frontieră

Sâmbătă, 2 octombrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei , aflați în misiune pe DC 86A, au observat, venind dinspre cătunul Coblioara, un microbuz înmatriculat în Franța. Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii în trafic, însă șoferul a ignorat semnalele și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea microbuzului pe care, după aproximativ un kilometru, l-au găsit abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bobeica.

În urma cercetării la fața locului, în interiorul microbuzului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate  la sediul Sectorului PF Izvoarele Sucevei. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 79.990 pachete cu țigăride proveniență extracomunitară și din magazine de tip duty free.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 935.883 lei a fost ridicată în vederea confiscării, mașina a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale. Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …