Wednesday , February 1 2023

“Microbul politicianului corupt”

Acesta este primul dușman cu care doctorul Alexandru Paziuc își propune să lupte când va ajunge în Parlament. Mestecăniș – depozit ecologic ori bombă ecologică – dilemă pentru localnicii din zona în care s-a realizat cu bani  europeni cel mai mare depozit de deșeuri din județ 

paziuc

Intr-o conferință de presă organizată ieri la Suceava, candidatul independent pentru funcția de deputat în Parlamentul României, doctorul Alexandru Paziuc, medic psihiatru și director autosuspendat în perioada campaniei electorale al Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, a trecut în revistă principalele obiective pe care și le propune spre rezolvare atunci când va fi deputat, lucruri pe care le-a consemnat ca fiind foarte urgente  pentru o parte dintre comunitățile din județul Suceava, oferind și o serie de considerații privind efortul pe care l-a făcut și care, din punctul său de vedere, a fost cel mai dificil, de a vorbi cu cel puțin 6.000 de oameni în județul Suceava, cu care și-a strâns mâinile privindu-se în ochi. “Am aflat la Broșteni și la Crucea că este o mare problemă cu furnizarea apei potabile. La Vatra Dornei mi s-a spus că stația de cogenerare nu merge bine, la începutul iernii, într-un loc în care gigacaloria costă mai mult decât media națională. Probleme sunt ridicate și în ceea ce privește depozitul ecologic de la Mestecăniș, dar și în ceea ce privește pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, aceasta fiind în ultimii ani subiect de șantaj politic”, a enumerat dr. Paziuc. El a declarat că stația de cogenerare de la centrala termică din Câmpulung Moldovenesc nu va fi funcțională în următorii ani pentru că “gazul metan a ajuns mult prea târziu”. Municipiul Câmpulung Moldovenesc, alături de alte primării din județul Suceava, trebuie să plătească anual 1 milion de euro în contul băncii care a acordat împrumutul pentru proiectul Utilități și mediu, timp de 20 de ani de acum încolo.

“Listele de candidați ale partidelor conțin persoane chemate la DNA sau trimise în judecată, unele condamnate”

Doctorul Paziuc a mai arătat că probleme asemănătoare se regăsesc și la Rădăuți, dar și la Vicovu de Sus. “Am fost în târguri unde am întâlnit din ce în ce mai mulți oameni săraci, cu temeri pentru ziua de mâine. Este o societate bolnavă din cauza microbului politicianului corupt, incompetent, care nu s-a preocupat de interesele cetățeanului, ci doar de cele ale structurilor din care fac parte ori ale celor personale. Cred că este nevoie de o schimbare care să nu vină de la clasa politică, care cu lipsă de transparență și-a făcut listele de candidați, ce conțin persoane chemate la DNA sau trimise în judecată, unele condamnate”, a declarat Alexandru Paziuc.

El a recunoscut că pe listele de candidați ale partidelor politice sunt și persoane corecte și în numele acestora și împreună cu ele, candidatul independent pentru Camera Deputaților, doctorul Alexandru Paziuc, propune “să schimbăm mentalitatea politică în interesul cetățeanului”. El a mai arătat că, din punctul său de vedere, încă nu s-a înțeles că un parlamentar poate face legi în interesul cetățeanului, pentru dezvoltarea întregii societăți, care să fie cadru de dezvoltare pentru ficare ccomunitate în parte.

Mestecăniș – depozit ecologic ori bombă ecologică – dilemă pentru localnicii din zonă

Un subiect separat l-a constituit, în conferința de presă de ieri, depozitul ecologic de gunoi de la Mestecăniș. Alexandru Paziuc a declarat că s-a transmis o scrisoare deschisă Consiliului Județean Suceava, președinții instituției județene din ultimii peste 15 ani – Gavril Mârza, Cătălin Nechifor și Gheorghe Flutur – fiind chemați să dea explicații privind modul în care s-a luat decizia de amplasare a acestui depozit ecologic (pe care Alexandru Paziuc l-a denumit “bombă ecologică”) pe vârful muntelui Mestecăniș. El a transmis de asemenea că o discuție mai aprofundată pe această temă se va putea purta săptămâna viitoare, după alegeri. (N. ROSCA)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …