Friday , September 30 2022

Mici cu Salmonella, la Kaufland Suceava

mititei

Sute de caserole cu mici produse de SC Prod Prosper Piatra Neamţ au ajuns la Suceava dar şi în alte magazine din 24 de judeţe, distribuite dintr-un depozit Kaufland.  DSV Suceava a trimis ieri la magazinul Kaufland de pe strada Universităţii o echipă de inspectori care a pus sub sechestru micii care mai erau în galantare

Un lot de carne de mici, despre care există suspiciuni că ar fi infestat cu Salmonella, a fost restras din magazinele Kaufland din mai multe judeţe din ţară. Carnea a fost livrată de firma Prod Prosper din Piatra Neamţ la depozitul central Kaufland din Ploieşti şi, de aici, în reţeaua de magazine din ţară. Printre acestea şi magazinul Kaufland din municipiul Suceava. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu a confirmat faptul că o cantitate importantă de caserole cu mici au ajuns şi în judeţul nostru şi s-a luat decizia de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) să fie trimisă în magazinul Kaufland din municipiul reşedinţă de judeţ o echipă de inspectori care să pună sub sechestru toată cantitatea de carne de mici livrată de societatea comercială din judeţul vecin, prin intermediul depozitului de la Ploieşti, până la clarificarea situaţiei.
Zilele trecute, două sute de caserole cu mici au fost retrase de către Direcţia Sanitar Veterinară Prahova din depozitul Kaufland din Ploieşti după ce s-a stabilit că erau infectaţi cu salmonella, DSVSA precizând că din acel depozit fuseseră distribuite 640 de caserole cu mici în magazine din 24 de judeţe.
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, în urma unui control făcut săptămâna trecută la Ploieşti, în depozitul central supermarketului, a fost recoltată o probă dintr-o caserolă de mici în greutate de un kilogram, care a fost analizată dn punct de vedere microbiologic, depistându-se Salmonella.
Proba a fost trimisă la un laborator din Bucureşti “pentru tipizare”, a precizat şeful DSVSA Prahova.
Conform sursei citate, 200 de caserole cu mici au fost retrase din depozitul respectiv, după ce s-a constatat că micii erau infestaţi cu salmonella.
Directorul DSVSA Prahova a mai spus că alte 640 de caserole cu mici, în greutate de câte un kilogram, fuseseră distribuite din acel depozit în magazine din 24 de judeţe.
“Am demarat acţiunea de reţinere oficială ( a caserolelor cu mici provenite din depozitul din Ploieşti -n.r.) prin direcţiile sanitar-veterinare din cele 24 de judeţe”, a adăugat Tecoasă.
Întrebat dacă ştie câte dintre cele 640 de caserole cu mici au fost vândute, şeful DSVSA Prahova a spus că până când nu va fi centralizată o situaţie în toate aceste judeţe nu se poate şti ce cantitate a ajuns la populaţie.

Vezi si

Un tânăr de 28 ani a ajuns în comă la spital, după ce și-a tăiat venele și s-a întins pe o bancă de lângă Primăria Șcheia 

Un tânăr în vârstă de 28 ani din satul Șcheia a ajuns în această după-amiază …

2 comments

  1. Frumos din partea lor…

  2. In ce fel de carne (porc, vita, oaie) s-a gasit sau este suspecta de salmonela ?
    Eu am cumparat sambata o caserola cu mici din amestec vita-oaie.