Membrii Consiliului Județean al Elevilor Suceava au fost aleși prin vot online

reportersite
23 noiembrie 2020, 7:00

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava și-a completat componența Biroului executiv și a departamentelor în urma desfășurării alegerilor pentru ocuparea funcțiilor vacante. Adunarea generală a avut loc în data de 13 noiembrie și a fost desfășurată în mediul online.

În urma votului exprimat, elevii suceveni vor fi reprezentați de președintele reales al CJE, Rafael Barac Bologa, secretarul Mihnea Rus și vicepreședintele Ştefan Lupu. În cadrul departamentelor, au fost ocupate funcțiile de director al Departamentului de PR și comunicare, de către Ana-Maria Tofan, director Departamentul ”Avocatul elevului” – Roberta Savin, director Departamentul ”Cultură, educație și programe școlare” – Ioana Butulescu, director Departamentul pentru învățământ profesional, tehnic și vocațional – Dan Mârșu și director Departamentul pentru învățământ teoretic și gimnazial – Andreea-Valentina Anastasiu.
secretarasite
Candidaturile au fost depuse în prima săptămână din această lună, iar elevii care au vizat ocuparea funcțiilor în cadrul Biroului executiv trebuiau să întrunească o serie de criterii prevăzute în Metodologia de organizare și desfășurare a alegerilor din cadrul Consiliului Elevilor pentru a putea candida.
secretarasite
S-au cerut calități manageriale, reflectate prin acumularea unui punctaj minim în urma evaluării dosarului de candidatură, în cazul Biroului executiv al consiliului județean al elevilor, și să nu fie afiliați unei entități cu caracter politic sau unui partid politic. De asemenea, elevii eligibili pentru a participa la alegerile din cadrul CJE Suceava nu trebuie să fie în clasele terminale ale ciclului de liceu și să nu fi existat situații de repetenție, cu excepția situațiilor cauzate de motive medicale, în anii școlari precedenți alegerilor. (O. N.)