Tuesday , June 25 2024

Mega scandal în Consiliul Local Suceava privind blocul turn de lângă Prefectură (VIDEO)

Ultima ședință a Consiliului Local Suceava a fost teatrul unui scandal de proporții între o parte dintre consilierii locali și câțiva cetățeni care locuiesc în zona centrală a Sucevei și care se opun construirii unui bloc cu șase etaje peste drum de Palatul Administrativ.

Scandalul a început la discuțiile cu privire la proiectul de hotărâre legat de aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) cu privire la respectivul imobil. Situat pe locul fostului hotel Gloria (demolat cu câțiva ani în urmă alături de un alt bloc din vecinătate), viitorul imobil va avea nu doar locuințe , ci și spații comerciale și de servicii.

Numai că o parte a consilierilor locali s-a opus cu privire la acest proiect. Ei au ținut partea locuitorilor din preajmă, reprezentați de universitarul Răzvan Viorescu, în calitate de avocat.

Atacurile au fost îndreptate în primă fază spre primarul în funcție, Ion Lungu, și spre Lucian Harșovschi, dar ulterior s-au îndreptat spre ceilalți consilieri locali.

Discuțiile contradictorii, adeseori “contondente”, au degenerat în amenințări cu procese penale din partea lui Răzvan Viorescu la adresa consilierilor locali. A fost picătura care a umplut paharul și îndeosebi cei de la PNL (indiferent dacă erau din cei apropiați lui Ion Lungu sau apropiați de Lucian Harșovschi) s-au revoltat spunând că nu acceptă să fie amenințați.

De parcă nu era destul, unul dintre candidații la funcția de primar al Sucevei și care s-a remarcat prin numeroase transmisiuni live de la ședințele Consiliului Local era alături de cetățenii reprezentați de avocatul Răzvan Viorescu.

Deși consilierul local Gabriel Buciac (PSD) își exprimase anterior rezervele vizavi de PUZ-ul în cauză, după amenințările directe făcute de av. Răzvan Viorescu a luat cuvântul și social-democratul Dan Ioan Cușnir, care s-a declarat revoltat de conduita universitarului și a arătat despre acesta că și la ședința din comisia tehnică a avut o conduită la fel de enervantă și tocmai de aceea toți au votat pentru acest proiect.

De asemenea, Dan Ioan Cușnir a spus că este prima dată când colegele sale de partid din CL Suceava i s-au plâns că se simt amenințate de av. Răzvan Viorescu. Cu privire la PUZ-ul referitor la blocul pe care o companie a cunoscutului om de afaceri Vasile Armenean îl va construi, Dan Ioan Cușnir a precizat că până acum se tot bate monedă pe aglomerația despre care unii susțin că se va produce odată cu darea în folosință a imobilului.

Totuși, spune Dan Ioan Cușnir, nu s-a spus că respectivul imobil va avea 190 de locuri de parcare în subteran. Argumentele lui Dan Ioan Cușnir au fost mai multe, însă el a insistat asupra laturii sentimentale/subiective legate de conduita universitarului Răzvan Viorescu atunci când și-a justificat intenția de a vota, totuși, PUZ-ul respectiv.

Fapt care este un lucru destul de rar pentru Dan Ioan Cușnir, care nu o dată și-a făcut un titlu de glorie din a critica (mai mult sau mai puțin justificat) proiectele de urbanism inițiate de Ion Lungu și (mai ales) Lucian Harșovschi.

Până la urmă, surprinzător chiar și pentru unii funcționari din direcția de urbanism, proiectul a fost adoptat cu 15 voturi pentru, trei abțineri și două voturi contra.

Răzvan Viorescu

Discuțiile însă în contradictoriu au continuat și după ce a fost aprobat proiectul de hotărâre privind PUZ-ul. Doi polițiști locali își făcuseră apariția încă din timpul discuțiilor înainte de votul pe proiect. Prezența lor nu a dus la detensionarea imediată a situației, dar nici nu a fost ceva care să fie inutil. Ei au rămas și după ce proiectul a fost votat ca să se asigure că nu degenerează mai tare lucrurile. Și nu au degenerat.

Cât privește contradicțiile care au continuat după ce dezbaterile s-au încheiat, sunt de remarcat două, ambele avându-l ca protagonist pe av. Răzvan Viorescu, care a primit reproșuri atât de la Ion Lungu (acesta reproșându-i același lucru și în timpul dezbaterilor), cât și de la consilierul Valerică Gherasim, acesta reproșându-i că nu se comportă ca un profesor. Modul în care vor decurge lucrurile în continuare însă nu pare a fi tranșat, nefiind excluse demersuri în instanță, mai ales că acei cetățeni reprezentați de Răzvan Viorescu sunt destul de nemulțumiți. (Dan PRICOPE)

Vezi si

De o săptămână, pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna este ținta unui atac al unor hackeri

Contul de facebook al Mănăstirii Dragomirna  a fost spart de hackeri care au pus în …

One comment

  1. Inca nu intelege romanul cum se invirte planeta…
    Stii? Vorba slagarului international: Money makes the world go round.
    Money talks and bull pie walks my dear leprechauns. There’s no pot of gold at the end of the rainbow. Someone has moved it. Hahahah