Monday , February 26 2024

Mediile de admitere la școlile de jandarmi, agenți de poliție sau poliție de frontieră. 480 promovați la Școala de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina un sucevean apare pe locul 7 în lista cu mediile obținute de candidați, având media finală 8,50, în condițiile în care cea mai mare medie este 8,80. La Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, locul 40 în lista candidaților promovați aparține unui sucevean, care a obținut media 8,90, iar cea mai mare medie la această sesiune este 9,70. La Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni prima medie este 8,60, iar cea mai mare medie obținută de unul dintre candidații suceveni este 8,15, situat pe locul 8. La Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj Napoca cea mai mare medie a fost 9,00, iar a doua în listă este 8,70 și aparține unui candidat provenit din județul nostru. Cea mai mare medie obținută la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea este 8,65, iar primii suceveni din listă ocupă locurile 18 și 19, cu media 8,00.

Sesiunea de admitere martie-mai 2022 în școlile postliceale de jandarmi, agenți de poliție sau poliție de frontieră din subordinea MAI a trecut de etapa evaluării cunoștințelor. Din cei 1.100 de tineri din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui care s-au înscris la concursul de admitere și au fost evaluați, în vederea performanței fizice, la Centru Zonal de Selecție de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni au susținut proba scrisă 604 candidați. Dintre aceștia, 482 au promovat, prima medie fiind 8,60, iar cea mai mare medie obținută de unul dintre candidații suceveni este 8,15, clasat pe locul 8, urmată de două medii de 8, de pe locurile 14 și 18. În total, 62 de candidați care provin din județul Suceava au promovat probele, însă doar 46 se află printre primii 350, eligibili pe locurile scoase la concurs la Școala Militară din Fălticeni. Cea mai mică medie de admitere este 6,50.

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina un sucevean apare pe locul 7 în lista cu mediile obținute de candidații care au susținut cele două probe de evaluare, având media finală 8,50, în condițiile în care cea mai mare medie este 8,80. Următorul candidat provenind din județul nostru se regăsește abia pe locul 66 în ierarhia tinerilor care au susținut probele din această sesiune de admitere.

La Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj Napoca cea mai mare medie a fost 9,00, iar a doua în listă este 8,70 și aparține unui candidat provenit din județul nostru. Următorul sucevean din lista promovaților s-a clasat pe locul 36, cu media 7,75.

Cea mai mare medie obținută în urma susținerii celor două probe de candidații de la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea este 8,65, iar primii suceveni din listă ocupă locurile 18 și 19, cu media 8,00.

La Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, locul 40 în lista candidaților promovați aparține unui sucevean, care a obținut media 8,90, iar cea mai mare medie la această sesiune este 9,70.

Examinarea medicală se realizează în perioada 18 aprilie-20 mai, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale. Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai.

În această sesiune de admitere, Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs în cele 6 unități de învățământ în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari 2.880 de locuri. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Două autoutilitare imobilizate, amenzi și lemn fără acte în valoare de 14.000 de lei, confiscat de polițiști în urma unor controale în trafic

 Polițiștii continuă activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos, …