Sunday , December 4 2022

Medicul militar Mihai Mărginean, cel care a povestit dramatica sa experienta de la Spitalul Judetean Suceava, confirmat cu coronavirus

El a lucrat la secția de ATI la spitalul din Suceava si a fost trimis inapoi la Cluj, unde a fost internat de sambata la Spitalul de Boli Infectioase. „Pacientul se prezintă clinic fără acuze, afebril. Diagnosticul este infecție COVID-19 formă medie, pneumonie fără criterii de severitate”, spun medicii clujeni

Medicul militar Mihai Mărginean, care a fost trimis la Spitalul din Suceava și a povestit pe Facebook care este situația de acolo, s-a infectat cu noul coronavirus și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Surse medicale au confirmat, pentru Mediafax, că medicul a fost internat sâmbătă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

„Căpitanul medic anestezist de 34 de ani a fost adus sâmbătă la Cluj-Napoca de la Suceava și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase. Se vede cât este de contagios acest virus, dacă până și un medic militar s-a infectat, deși era bine protejat. El a lucrat la secția de ATI la spitalul din Suceava”, au spus surse medicale. Medicul militar internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este afebril. „Pacientul se prezintă clinic fără acuze, afebril. Diagnosticul este infecție COVID-19 formă medie, pneumonie fără criterii de severitate”, au adăugat sursele medicale citate de Mediafax.

Mihai Mărginean a povestit, pe Facebook, după ce a ajuns în secția ATI a Spitalului din Suceava, că medicii de acolo, dar și pacienții sunt eroi.

„Medicii de aici, din Suceava, nu ştiu când se termină. Eu am venit, încerc să fac tot ce pot, încerc să îi ajut, dar ştiu că peste un număr de zile, peste un număr de kilometri mă voi opri şi voi pleca. Ei nu ştiu, au 40 de ture. Din punctul meu de vedere, oamenii ăştia sunt eroi. Apoi, îţi mai spun eu cine sunt eroi. Haideţi să ne imaginăm puţin cum se vede terapia intensivă prin ochii unui pacient. Un om care stă în pat cu masca de oxigen şi peste masca de oxigen cu o mască chirurgicală. Simte că nu are aer, ba e cald, ba e frig, poate îi e foame, nu are aer nici măcar să mănânce, nu poate să îşi dea jos masca de oxigen. Şi în jurul lui se plimbă oameni îmbrăcaţi în combinezoane albe, fără faţă, cu nişte ochi aburiţi, cu nişte viziere şi nu are cum să fie decât o imagine absolut înspăimântătoare. Şi aceşti oameni, din puctul meu de vedere, sunt eroi”, spunea Mihai Mărginean, medic militar ATI detaşat la Suceava.

Acesta a spus despre medicii militari de la Suceava că sunt implicați și că suferă alături de toți pacienții.

„Oamenii aceştia, care puteau să stea acasă şi să se uite la televizor cu familiile lor cum se întâmplă tot ce se întâmplă la Suceava, au fost chemaţi aici. Puteau să refuze, sunt convins de asta, dar nu au făcut-o. Nu i-am cunoscut dinainte, acum i-am văzut prima dată, ne-am întâlnit la primul briefing, când am ajuns aici. Mi s-a părut că pun problema foarte corect, mi s-au părut nişte oameni foarte implicaţi şi care suferă alături de toţi cei care suferă aici”, a mai povestit Mihai Mărginean.

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …