Sunday , February 5 2023

Medicul Gabriel Gospodaru a câștigat alegerile și a rămas președintele Colegiului Medicilor Dentiști Suceava

Rezultatul alegerilor a fost validat de către Colegiul Național al Medicilor Dentiști. Au fost 49 de candidaturi pentru cele 29 de locuri în Consiliul Director

Aproape 200 de medici dentiști din județul Suceava, mai precis 171, au ales la sfârșitul săptămânii trecute, structura de conducere a Colegiului Medicilor Dentiști Suceava. Astfel, dintre cei 49 de candidați înscriși pe liste, dentiștii suceveni au ales 29 de membri ai Consiliului director, iar cei 29 de membri au consiliului au ales cinci membri în Biroul permanet pentru ca în final, acești cinci să aleagă președintele. Menționăm că cele mai multe voturi le-a avut medicul Gabriel Gospodaru, și anume pentru 121 de dentiști a fost prima opțiune.

Conform Regulamentului electoral pentru alegerea conducerii CMD, pentru a fi validate alegerile, la primul tur ar trebui să se prezinte două treimi din totalul membrilor acestui for profesional, și pentru că nu a existat cvorum s-a organizat și un al doilea tur de scrutin. S-a întrunit noul consiliu în prima ședință, în cadrul căreia, din rândul membrilor consiliului, a fost ales Biroul executiv al CMD Suceava. Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea conducerii CMDR, dreptul de vot, precum și dreptul de a fi ales în organele de conducere le au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din România, iar dreptul de a alege și de a fi ales se poate exercita numai în cadrul colegiului al cărui membru este medicul respectiv.

Medicul Gabriel Gospodaru va conduce în continuare Colegiul Medicilor Dentiști Suceava, iar din Biroul Exe­cutiv fac parte medicii Doru Mateiciuc și Tiberiu Martiniuc, vicepreședinți, Puica Jiduc, trezorier și Bogdan Gheorghiță, secretar general. “Consiliul rezultat în urma alegerilor este foarte bine structurat, atât din punct de vedere teritorial, sunt reprezentate toate orașele județului, cât și din punct de vedere profesional, fiind reprezentate toate specialitățile stomatologice, cât și toate gradele profesioanle. Ne propunem ca împreună să continuăm organizarea de cursuri de educație medicală, în colaborare cu facultățile de medicină dentară. Așteptăm alături de noi, cu inițiative și propuneri, pe toți medicii stomatologi din Colegiul Suceava”, a declarat medicul Gabriel Gospodaru, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Suceava. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …