Monday , September 26 2022

Medicul Anatolii Buzdugan va fi noul manager al Spitalului Județean Suceava

Acesta va prelua conducerea unității spitalicești după plecarea militarilor. Medicul Anatolii Buzdugan este, în prezent, șeful secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Suceava. Director medical a fost numit  dr Valeriu Gavrilovici. Director de ingrijiri este Geanina Gorescu.

Doctorul Anatolii Buzdugan, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din țară, va prelua conducerea Spitalului Județean Suceava, după ce cadrele militare aflate în present la conducere se vor retrage. Acesta este în present șeful secției de Neurochirurgie din cadrul spitalului sucevean. Dacă totul se desfășoară conform graficului stabilit de către cadrele militare aflate la conducerea Spitalului Județean, în decurs de aproximativ două săptămâni, unitatea spitalicească suceveană va deveni operațională în procent de 100%, iar cadrele militare vor lăsa conducerea pe seama medicilor suceveni. ”Am trecut la nivelul doi de operaționalizare a unității spitalicești iar în scurt timp spitalul va fi operational 100%. Atunci, consider că ne-am făcut treaba și putem pleca”, a explicat generalul Ionel Oprea.

Doctorul Anatolii Buzdugan, medic primar neurochirurg, doctor în științe medicale și șef al secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgente “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a absolvit Facultatea de Medicină din Chișinău în anul 1986, obținând apoi specializarea în domeniul neurochirurgiei în Republica Moldova. A profesat atât în spitalul din Chișinău, cât și în cel din Bălți, unde a înființat secția de neurochirurgie. După ani de muncă, împreună cu personalul din conducerea Spitalului de Urgențe “Sfântul Ioan cel Nou”, a reușit să înființeze o secție de neurochirurgie și în Suceava.  (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Încă un pas pentru operaționalizarea transportului metropolitan din jurul Sucevei

18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul …