Thursday , February 2 2023

Medicii de familie suceveni vor lucra pe bază de acte adiționale în primele trei luni ale anului

Noul Contract se va semna începând cu data de 1 aprilie 2020

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au anunțat că s-a prelungit valabilitatea contractelor existente, cu actelor adiționale, pentru o perioadă de trei luni, iar începând cu luna aprilie se va derula procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice, când vor intra în vigoare noile contracte. “În conformitate cu HG nr. 962/2019 s-a prelungit până la 31 martie 2020 termenul de aplicare al prevederilor HG nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru, precum și al prevederilor Ordinului MS/CNAS nr. 397/836/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice”, a declarat medicul Claudiu Cobuz, director general în cadrul CAS Suceava.

În prezent, între Casa de Asigurări de Sănătate și furnizorii de servicii medico-farmaceutice din județ sunt încheiate 827 de contracte. Cele mai111 cu ambulatoriul de specialitate clinic, 29 cu cel paraclinic și zece cu cel de recuperare. 54 de medici stomatologi se află acum în contract cu CAS, la aceștia adăugându-se 67 de furnizori de dispozitive medicale și 16 unități spitalicești din județ. Cele mai puține contracte sunt încheiate între CAS și firmele de îngrijiri la domiciliu, unde sunt două astfel de contracte semnate și tot două cu o firmă de transport medical neasistat. Prin CAS se derulează și Programe Naționale de Sănătate, fiind încheiate 133 de contracte. (C.R.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …