Saturday , August 13 2022

Medicii de familie suceveni vor acorda consultații și rețete gratuite refugiaților din Ucraina

Aceste consultații vor avea loc în centrele de permanență, dar și în cabinetele proprii ale medicilor. Până acum, sunt incluși pe listă 20 de medici de familie în Ulma, Vicovu de Jos, Straja, Falcău, Cajvana, Paltinu, Fântâna Mare și Ipotești

 Colegiul Medicilor Suceava și Direcția de Sănătate Publică au demarat împreună un proiect prin care vor oferi refugiaţilor ucraineni consultaţii medicale în cabinetele de medicină de familie şi în centrele de permanenţă, din județ. S-a demarat acest proiect pentru a veni în sprijinul nevoilor medicale ale refugiaţilor.

Astfel, lista cabinetelor şi a centrelor de permamenţă ale medicilor de familie disponibili pentru aceste servicii este publicată pe site-ul DSP şi va fi actualizată pe măsură ce se vor înscrie și alţi medici.

Momentan, sunt 20 de medici care s-au înscris să ofere astfel de consultaţii pentru refugiaţi. Aceştia au cabinetele în Ulma, Vicovu de Jos, Straja, Falcău, Cajvana, Paltinu, Fântâna Mare și Ipotești. Programul acestor centre este de la orele 15.00 la 8.00, de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă și duminică, cât și în sărbătorile legale, programul este de 24 de ore pe zi. Aceste cabinete funcționează atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Lista cuprinde medicii care pot fi contactați pentru a oferi astfel de consultaţii, adresa cabinetului, numărul de telefon și adresa de email.

Astfel, medicii de familie vor oferi în centrele de permanență consultații și rețete gratuite refugiaților din Ucraina. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Peste 150 de polițiști suceveni, unii în civil, acționează zilnic  pentru siguranța cetățenilor în perioada acestei minivacanțe 

Zilele acestea, în județul Suceava sunt organizate peste 30 de evenimente publice la care se …