Friday , February 3 2023

Medicii de familie suceveni eliberează zilnic zeci de concedii medicale pentru persoanele suspecte de COVID aflate în izolare

Medicii de familie suceveni fac față cu greu avalanșei de solicitări din ultima perioadă, solicitări venite din partea sucevenilor care trebuie să stea în izolare.

”Zilnic eliberez zeci de astfel de concedii. E multă muncă și aceasta vine peste tot ceea ce avem de făcut zi de zi. Tot mai mulți pacienți din lista mea, sunt diagnosticați pozitiv și drept urmare crește și numărul contacților care sunt suspecți”, a explicat un medic de familie sucevean.

Astfel, persoanele care prezintă simptome specifice de coronavirus sau care au intrat în contact cu persoane diagnosticate pozitiv cu Covid 19, trebuie să rămână la domiciliu până la primirea rezultatului testului care confirmă sau infirmă diagnosticul de COVID-19. După cum au explicat reprezentanții CAS, în cazul în care diagnosticul este infirmat pacientul va primi de la medicul de familie concediu medical până la remedierea problemelor de sănătate. Potrivit acestora, în cazul în care testarea confirmă că persoana are COVID-19, dar nu prezintă simptome sau manifestă o formă ușoară a bolii, poate rămâne izolată la domiciliu, în monitorizarea medicului de familie, fără a mai fi necesară evaluarea unui medic specialist și va primi concediu medical de la medicul de familie. Durata concediilor medicale este stabilită de către medicii de familie în funcție de evoluția bolii și durata monitorizării. ”Certificatele de concediu medical acordate persoanelor pentru care s-a dispus măsura izolării se eliberează după ultima zi a încetării perioadei de izolare, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a încetării acesteia”, au mai completat reprezentanții CAS Suceava. (C.R.)
secretarasite

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …