Sunday , November 27 2022

Medic ieşean care a cerut să vină la Spitalul Județean Suceava: „Sunt speranţe ca acest focar să fie controlat“

Dr. Ionuţ Nistor, medic la Spitalul Clinic „Dr. C.I.Parhon“ din Iaşi,  a solicitat săptămâna trecută transferul la cerere la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, spune că există speranţă că lucrurile vor evolua într-o direcţie bună.

medic iesean venit la Spitalul Judetean Suceava

Acesta a povestit pentru „Ziarul de Iaşi“ că acum coordonează activitatea Secţiei de Nefrologie şi dializă, fiind vorba despre o secţie de 28 de paturi care funcţionează la capacitate maximă.

„Am ales să plec pentru că am mai lucrat în Suceava când eram rezident, cunoşteam coelectivul, eram în contact cu medicii de aici şi, când am auzit că s-au îmbolnăvit, mi-am dat seama că rămâne un gol foarte mare. În acelaşi timp, ştiam că sunt foarte mulţi pacienţi cu insuficienţă renală cronică în Suceava şi că au nevoie de tratament. Pacientul care face dializă este special, are nevoie de ajutor specializat care poate fi dat de medici nefrologi. Faptul că au nevoie să vină din două în două zile la şedinţele de dializă îi pune în mod deosebit într-o situaţie de risc“, a precizat dr. Ionuţ Nistor.

De asemenea, medicul crede că deşi riscuri există peste tot, este important să îşi ajute colegii din jude­ţul Suceava, în Iaşi lucrurile fiind pentru moment stabile.

„Sunt convins că gestul meu este de ajutor, am simţit că aici pot să mă implic, mai ales că în acelaşi timp în Iaşi există un număr de colegi care pot să ajute“.

Medicul ieşean mai spune că la spitalul din Suceava există pentru mo­ment echipamente de protecţie şi că tot personalul este preocupat de di­mineaţă până seara să ajute pacienţii internaţi. De asemenea, a dorit să lanseze un mesaj pentru toţi medicii, colegii săi.

„Este o meserie pe care ne-am ales-o, care implică anumite riscuri şi pe care o facem şi o fac foarte mulţi colegi de-ai mei. Simt că aici lucrurile vor evolua într-o di­recţie bună, sunt speranţe ca acest focar să fie controlat. Simt că e­xistă speranţe că lucrurile vor merge bine“, a povestit medicul nefrolog.

Dr. Ionuţ Nistor este detaşat la Suceava alături de trei medici rezidenţi, încă de vineri, pentru o perioadă de trei săptămâni. (Ziarul de Iasi)

Vezi si

Foresta câștigă cu 2-0, pe Areni, în fața celor de la Șomuz Fălticeni. Bucovina Rădăuți –  Viitorul Darabani: 4-0

Fotbaliștii antrenați de Dorin Goian s-au impus sâmbătă cu 2-0 în fața  celor de la …