Saturday , December 10 2022

Medic de la Spitalul Judetean Suceava: „Situaţia este dramatică. Numărăm ostaşii pe care putem să-i ducem la luptă. Avem mare nevoie de ajutor” 

Un medic care lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava spune că siuaţia legată de lipsa personalului medical este dramatică. Medicul spune că este nevoie urgent în spital de medici, asistenţi şi infirmieri.

Un medic care lucrează la Spitalul Judeţean din Suceava a povestit, pentru Mediafax, despre situaţia dramatică din unitatea sanitară.

Peste 90 de cadre medicale au făcut infecţia cu noul Covid 19 şi sunt acum în autoizolare. Este nevoie urgentă de personal sanitar.

„Situaţia este dramatică din punctul de vedere al personalului, nu avem asistenţi, infirmieri, medici care să trateze pacienţii, încercăm să ne regrupăm, numărăm ostaşii pe care putem să-i ducem la luptă. (…) Avem mare nevoie de ajutor extern, medici din specialităţile infecţioase, pneumologi, medicină internă, omologi, care să ne ajute să supravieţuim”, a declarat medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Medicul spune că ajutorul pentru spital a venit din partea voluntarilor: „În principiu au fost voluntari cu şcoala terminată, licenţiaţi. În momentul de faţă este o reorganizare totală, încercăm să vedem câte locuri mai sunt disponibile la spitalul vechi, şi, ulterior, dacă va fi nevoie să facem trecerea la spitalul nou”.

Medicul crede că au fost mulţi pacienţi care au intrat în spital şi nu au spus că vin din zone de risc: „Evident, cam aşa a fost în toată România, vorbesc cu colegi din toată ţara, tuturor le era frică de stigmatizare, adică faptul că ai declarat că vii dintr-o zonă, vei fi stigmatizat. (…) Din păcate este un inamic invizibil, a fost foarte greu de luptat cu acest inamic care nu iartă”.

Potrivit medicului, mulţi colegi aflaţi acum în izolare acasă vor să vină la muncă să ajute, însă nu pot din cauza legislaţiei. De asemenea, medicul a declarat pentru Mediafax că mulţi pacienţi aşteaptă să fie operaţi, însă acest lucru nu e posibil deocamdată din cauza lipsei de personal.

UPU Suceava a fost redeschisă vineri, pacienţii fiind insa doar evaluaţi şi apoi trimişi spre alte spitale din zona.

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …

No comments

  1. Buna ziua!
    Exista un site/ o platforma ceva pt personalul medical care doreste sa sustina in aceasta situatie de criza?

  2. Da sunt medici in izolare ok….sa facut ieri declarați de la Minister ca cei fără simptomatologie cu test negativ sa vina la servici ….Da sa vina de la alte Spitale cadre medicale ….Ce frumos …Ce usor de zis …Dar am si eu o intrebare celelalte cadre medicale care cereți, faceti presiuni sa vina ,vin cu contract de colaborare cu ora ,transfer sau detașare platiti ca in Spitalele din care vin sa faca treaba cadrelor medicale angajate a Spitalului Județean plătite cu salariu colosal facut de Manager Rambu.Foarte multi medici in izolare fără simptomatologie, acum asteptam ca a zis DSP ca sau gresit 100 de teste la medici …nu stiu…poate in urma noilor teste …va fii personal suficient ….Sunteti angajați a acestui Spital ,a-ti dat examen ,ok nu a-ti avut echipamente ,va este frica ,dar fără supărare nu e normal ca alti sa ia salariu pe 15 stând acasă, iar alți sa vina sa le face treaba care nu sunt angajați si nu au optat pt acest Spital .Unde e moralitatea ,sau profitam de situatie ?

  3. Da sunt medici in izolare ok….sa facut ieri declarați de la Minister ca cei fără simptomatologie cu test negativ sa vina la servici ….Da sa vina de la alte Spitale cadre medicale ….Ce frumos …Ce usor de zis …Dar am si eu o intrebare celelalte cadre medicale care cereți, faceti presiuni sa vina ,vin cu contract de colaborare cu ora ,transfer sau detașare platiti ca in Spitalele din care vin sa faca treaba cadrelor medicale angajate a Spitalului Județean plătite cu salariu colosal facut de Manager Rambu.Foarte multi medici in izolare fără simptomatologie, acum asteptam ca a zis DSP ca sau gresit 100 de teste la medici …nu stiu…poate in urma noilor teste …va fii personal suficient ….Sunteti angajați a acestui Spital ,a-ti dat examen ,ok nu a-ti avut echipamente ,va este frica ,dar fără supărare nu e normal ca alti sa ia salariu pe 15 stând acasă, iar alți sa vina sa le face treaba care nu sunt angajați si nu au optat pt acest Spital Unde e moralitatea