Monday , December 5 2022

Medic de familie, acuzat ca refuză să elibereze concedii medicale pacienților care au stat în autoizolare la domiciliu

Pe lista pacienților medicului de familie Carmen Chițescu, din satul Sf. Ilie, sunt și asistente și infirmiere de la Spitalul Județean. Cadrele medicale susțin că nu se pot întoarce la muncă deoarece medicul refuză să le elibereze certificate de concediu medical. Ba mai mult, acestea o acuză pe doctorița Chițescu că dă concedii doar celor care îi achită o anumită sumă de bani și câteva ouă. Medicul de familie Carmen Chițescu a fost dată în judecată în 2015, după ce a încercat să inducă ideea unei crime în cazul unui bărbat mort de cancer. La acea dată, mortul a fost luat din sicriu și dus la autopsie de oamenii legii, medicul refuzând să elibereze certificatul medical constatator al decesului

Medicul de familie Carmen Chițescu din satul Sf. Ilie se află din nou în conflict cu o parte din pacienții pe care îi are înscriși pe liste. S-a ajuns la această situație după ce doctorița Chițescu ar fi refuzat să elibereze concedii medicale unor asistente și infirmiere care lucrează la Spitalul Județean și care au stat pentru o perioadă de 14 zile în autoizolare la domiciliu, după ce au intrat în contact cu persoane diagnosticate pozitiv cu Covid 19. ”Refuză să ne dea concediu. Este singura doctoriță din oraș care refuză să dea concedii medicale. Eu trebuie să mă întorc la muncă și am nevoie. Am stat 14 zile acasă și acum îmi cere o adeverință de la DSP, dar DSP-ul nu dă adeverințe. Le-a dat concedii doar celor care i-au dat câte 100 de lei și 10 ouă”, a povestit o asistentă din Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, a explicat că instituția pe care o conduce nu eliberează adeverințe pentru pacienți pe care nu i-a monitorizat și se pare că medicul din Sf. Ilie se folosește de o chichiță legislativă.  ”Când s-au dat noile reglementări legislative, s-a uitat probabil să se abroge o mențiune din 2015. DSP nu poate da adeverință pentru un pacient pe care nu l-a monitorizat. Pacienții sunt monitorizați de către medicul de familie. Sperăm să vină lămuriri. Este o problemă la nivel național”, a explicat Manuela Trifan, șefa DSP Suceava. Și conducerea CAS Suceava a transmis, prin vocea purtătorului de cuvânt, directorul Anda Sălăgeanu, că va lua legătura cu medicul Chițescu pentru a clarifica situația creată.

Reamintim că nu este prima dată când medicul Carmen Chițescu se afla in mijlocul unui scandal. În anul 2015, doctorița a fost dată în judecată, după ce a încercat să inducă ideea unei crime în cazul unui bărbat mort de cancer. La acea dată, mortul a fost luat din sicriu și dus la autopsie de oamenii legii, medicul refuzând să elibereze certificatul constatator al decesului, pentru Ion R. în vârstă de 66 de ani, deşi bărbatul figura pe listele acestui medic ca pacient asigurat, iar din fişa medicală reiesea că acesta a fost diagnosticat în data de 23 martie 2014 de către medici specialişti din cadrul Spitalului Judeţean Suceava cu diagnosticul de gastroduodenită cronică cu observaţia de proces neoplazic şi emfizem pulmonar. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …

No comments

 1. Un articol foarte pompos și neadevărat pentru o doctorită care merită tot respectul și nu a pretins nici măcar un ou de la pacienții din Sf. Ilie. Apropo de ce nu se menționează că aceste declarații vin din gura unei singure paciente , cea mai tânără dintre asistente și cea mai obraznică, iar celelalte asisteste nu au făcut nici o reclamație. Mai sunt medici de familie care nu dau concedii medicale celor care au stat 14 zile izolați, deoarece nu au o bază legală iar DSP Suceava este singura instituție care nu eliberează adeverință.
  Ar trebui ca persoanele care comentează de rău la adresa doamnei doctor să se uite în gura și a altor pacienți, nu numai în gura unui domnișoare de 27 ani foarte obraznică de altfel și se pare că și cu multe pile.
  Iar procesul din 2015 este câștigat de doamna doctor Chițescu iar reclamanta a plătit și cheltuielile de proces.
  De ce oare se lovește cu pietre într-un om credincios și frică de Dumnezeu?
  Semnat, o vecină

 2. Intai puneți mana și verificați toate mizeriile pe care le aberați aici.
  1.A da CM fără adeverință este ilegal. Doctorița în cauza a procedat corect.
  2. Ați uitat sa menționați ca în scandalul din 2015, doctorița s-a dovedit a avea dreptate și a câștigat procesul.
  3. Șpagă 100 de lei și 10 ouă? Penibil sa scrii asa ceva în lipsa de dovezi.
  4. Nu este singurul medic. Mințiți cu nerușinare.
  Rușine Obiectiv de Suceava, fițuică de 2 bani!!

 3. Mulți medici de familie sunt nesimțiți! Majoritatea sunt bătrâni, șpăgari, toți sunt în prelungirea activității cu contracte reînnoite în fiecare an. Se mișcă forte greu, au program și pe la firme private, abia ajung la programul de medic de familie. Una are și 3000 de pacie ți, nu face față, nu vrea sa doteze cabinetul cu nimic, are dor un stetoscop de 40 de ani și toți aceștia nu vor sa plece în pensie, țin locurile ocupate, de aceea s a ajuns cu o populație asa bolnava și predispusa la boli. Sunt bătrâni, depășiți, nu au competente digitale, se mișcă fff greu, abia dau 2,3 rețete cu ajutorul asistentelor, altfel sunt morți!!!! Să plece la pensie și să lase locul tinerilor:Badrajan, prelupceanu, Munteanu, buimistriuc, Papuc,.. Mai sunt cu sutele doar în Suceava!!!!!!

 4. Cercetați va rog și pe la alte Cabinete
  Sunt mulți nesimțiți
  Nu merita sa fie dr

 5. I-o fi foame, nemernica penala..