Medalie de aur la Olimpiada Internațională a Elenismului pentru o elevă din Siret

reportersite
13 septembrie 2019, 17:20

Distincție supremă pentru o absolventă a Colegiului Tehnic „Lațcu Vodă” Siret în urma participării la Olimpiada Internațională a Elenismului, care a avut loc în perioada 5-8 septembrie, la Palatul Parlamentului, fiind organizată de Ministerul Educației Naționale și Uniunea Elenă din România. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, ”Annamaria Aioanei a câștigat locul I și medalia de aur la Olimpiada Internațională a Elenismului, nivelul C2, cel mai ridicat nivel de competență din cadrul competiției. La nivelul județului Suceava, această competiție a crescut foarte mult în ultimii patru ani. Anul acesta au fost calificați la etapa națională opt elevi, iar la etapa internațională, eleva Aioanei Annamaria”.

Din această toamnă, Aioanei Annmaria va fi studentă a Universității din București, Facultatea de Litere, specializarea Limba și literatura Engleză – Limba și literatura Elenă.

La Olimpiada Internațională a Elenismului au participat elevi din 13 țări, printre care Marea Britanie, Ucraina, Grecia, Cipru, Turcia, România, Ungaria.