Thursday , June 24 2021

Medalie de argint la Olimpiada Națională ”Gazeta Matematică”, obținută de un elev al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”

Elevul sergent Nicolai Gaitan, de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, a obținut medalia de argint la Olimpiada Națională ”Gazeta Matematică”.

La etapa I a olimpiadei au participat 1.500 de elevi suceveni, 580 dintre ei calificându-se la etapa a II-a, etapă preliminară fazei naționale. ”Neculai este unul dintre elevii militari care s-au pregătit intens în toată această perioadă și a continuat să rezolve probleme chiar și în vacanță, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În urma participării la etapa a II-a a olimpiadei, tânărul matematician a obținut cel mai bun rezultat, din județul Suceava, la nivelul clasei a XI-a, și medalia de argint. Participarea lui Nicolai la această olimpiadă a devenit deja tradiție, reușind să se califice la etapa finală doi ani consecutiv. Cu un spirit autodidact ieșit din comun, adolescentul ștefănist a dovedit că face performanță la toate competițiile la care participă”, au transmis reprezentanții colegiului.

Elevul sergent Nicolai Gaitan s-a făcut remarcat la această disciplină încă din clasa a IX-a, când a obținut premiul al II-lea la concursul național ”Dimitrie Pompeiu” și premiul al III-lea la concursul interjudețean ”Memorial Ștefan Dîrțu”. De asemenea, în clasa a X-a, a continuat reușitele în cadrul competițiilor de matematică ”Ștefan Dârțu” și ”Matematica de drag”, obținând Mențiunea I, respectiv premiul al II-lea.

Sub îndrumarea directorului adjunct al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, profesor Vladimir Cerbu, Neculai promite că va face performanță în continuare. (O. N.)

Vezi si

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului Nr. M2 – 1121