Friday , June 24 2022

Măsuri suplimentare luate de autoritățile sucevene pentru descongestionarea traficului în PTF Siret

Biroul Vamal Siret a procedat la suplimentarea personalului de lucru în vederea procesării unui număr mai mare de mijloace de transport marfă, numărul de personal vamal ajungând în prezent la 18 lucrători/tură, urmând ca de luni să ajungă la un număr maxim de 20 lucrători/tură.

Aceasta este una din măsurile luate la ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prezidată de prefectul Alexandru Moldovan care a solicitat Serviciului Poliției de Frontieră Siret și Biroului Vamal Siret o informare actualizată cu privire la problematica rezultată ca urmare a numărului mare de automarfare care staționează pe Drumul Național DN2, solicitând totodată propunerea în plen a unor măsuri suplimentare față de cele adoptate până în prezent, în vederea decongestionării și fluidizării traficului și circulației în condiții de siguranță pe DN 2, pe segmentul de drum Suceava – Siret.

De altfel, Secția de Drumuri Naționale Suceava realizează în continuare lucrări de completare a acostamentelor cu material frezat pe DN 2, km 473 – 475 urmând ca la finalizarea lucrărilor, să amplaseze toalete ecologice în spațiile special amenajate în acest sens. Întrunit în ședință extraordinară, CJSU Suceava a analizat traficul rutier de mărfuri prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret și a stabilit măsuri suplimentare pentru fluidizarea acestuia iar reprezentanții SPF Siret, BV Siret și ai SDN Suceava au precizat că au identificat o suprafață de teren în cadrul PTF Siret, aflată în patrimoniul Biroului Vamal și care din punct de vedere al infrastructurii ar putea susține realizarea unui terminal suplimentar pentru procesarea autotrenurilor de transport marfă/ajutoare umanitare. (D.P.)

Vezi si

Un puști de 16 ani este cel care a tăiat cablurile unui semafor din George Enescu. Motivul: luminile se reflectau în geamul camerei lui

Polițiștii suceveni care au continuat cercetările privind comiterea infracțiunii de „distrugere” în cazul semaforului cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.