Wednesday , February 8 2023

Măsuri dispuse de Ministerul de Interne, în urma solicitării deputatului Ioan Balan de rezolvare a deficitului de personal de la Serviciul de Pașapoarte Suceava

La finalul anului trecut, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului de Interne, Lucian Bode, în care arăta că “deficitul acut de personal din cadrul Serviciului Comunitar Public de Pașapoarte Suceava s-a agavat puternic în ultima perioadă”. Conform parlamentarului liberal sucevean, o treime dintre posturi sunt neocupate, respectiv 6 posturi de ofițeri de poliție, 3 posturi de agent de poliție și un post contractual. ~n aceste condiții, Ioan Balan a solicitat Ministerului de Interne creșterea cifrei de școlarizare la nivelul Academiei de Poliție și la școlile de agenți de poliție, precum și studierea posibilității ca, până la ocuparea definitivă a posturilor vacante, deficitul de personal de la Serviciul de Pașapoarte Suceava să fie soluționat prin mutarea, temporară, a unor lucrători din cadrul altor structuri MAI.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a răspuns `n scurt timpt interpelării deputatului Ioan Balan, arătând că “ținând seama de bugetul anual alocat, la nivelul MAI au fost identificate și aprobate o serie de măsuri, determinate de necesitatea alocării resurselor umane structurilor ministerului, în vederea `ndeplinirii obiectivelor instituționale.  Una dintre măsurile identificate care să contribuie la reducerea deficitului de personal a reprezentat-o stabilirea cifrelor de școlarizare, la capacitatea maximă de pregătire a institutiilor de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului , măsură care, în ceea ce privește instituțiile de învățământ postliceal, a fost aplicată concomitent cu organizarea sesiunilor de admitere în sistem suveică  (o serie în practică, o serie la curs).

Și in perspectivă, Ministerul Afacerilor Inteme are în vedere stabilirea cifrelor de școlarizare în aceeași manieră, în același timp fiind aplicate și alte măsuri pentru ocuparea posturilor vacante de la nivelul structurilor subordonate, astfel încât să se asigure alocarea resurselor pentru îndeplinirea misiunilor din competență.

În ceea ce privește situația existentă la nivelul Serviciului public comunitar de pașapoarte (S.P.C.P.) al județului Suceava, menționăm faptul că, în ultima perioadă, au fost încadrate trei posturi de agent de poliție, astfel: – cu o persoană care a fost declarată ADMIS la concursul desfășurat în data de 21.05.2022 pentru ocuparea unui post vacant de agent de poliție; – cu două persoane absolvente ale Școlii de Agenți de Polilie „Vasile Lascăr” Câmpina.  (…)

În context, vă informăm că, în prezent, sunt în derulare procedurile de mutare de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Inteme la S.P.C.P. Suceava, care se desfășoară potrivit prevederilor actelor normative.

Totodată, conform informațillor puse la dispoziție de Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Inteme, structură care asigură coordonarea și controlul metodologic al serviciilor publice comunitare de pașapoarte, precizăm că, la data de 16.12.2022, chiar in contextul creșterii numărului cererilor de emitere a documentelor de călătorie, activitatea la S.P.C.P. Suceava se desfășura în parametri optimi, serviciul funcționând cu 4 ghișee de preluare a cererilor (din 5 disponibile)”, se arată în răspunsul transmis de ministrul de Interne deputatului PNL de Suceava Ioan Balan. (C.A.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …