Tuesday , December 5 2023

Măsuri de ordine pentru examenele de Capacitate şi Bacalaureat

bacalaureats

La nivelul judeţului au fost organizate 157 de centre de susţinere a examenului de Capacitate şi 23 de centre de examen pentru susţinerea Bacalaureatului. „Fiecare din partenerii cu atribuţii în menţinerea siguranţei în şcoală şi în zona unităţilor de învăţământ, trebuie să se implice activ şi constant pentru prevenirea unor situaţii de risc şi a unor evenimente negative”, a precizat prefectul Florin Sinescu .

~n vederea organizării şi desfăşurării examenelor naţionale, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Suceava au fost iniţiate măsuri de asigurare a ordinii şi liniştii publice şi de prevenire a faptelor antisociale pe perioada examenului de Capacitate şi a examenului de Bacalaureat.
~n cadrul întâlnirii pe care prefectul Florin Sinescu a avut-o cu şefii structurilor MAI din judeţ s-a stabilit iniţierea planurilor de măsuri pentru asigurarea unui proces de evaluare a elevilor lipsit de evenimente nedorite şi asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică.
La nivelul judeţului au fost organizate 157 de centre de susţinere a examenului de Capacitate. Dintre acestea, la un număr de 132 de centre activităţile de asigurare şi menţinere a ordinii şi liniştii publice vor fi desfăşurate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la 23 vor executa activităţi specifice cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la două centre liniştea publică va fi asigurată de poliţişti locali.
Totodată, la nivelul judeţului au fost organizate pentru corectarea şi evaluarea lucrărilor la examenul de capacitate, 13 centre de evaluare. La şase centre măsurile de ordine vor fi asigurate de poliţiştii IPJ Suceava, iar la alte şapte centre activităţile specifice vor fi desfăşurate de jandarmi şi poliţişti locali.
Peste 300 de poliţişti din cadrul IPJ Suceava din structurile de ordine publică, investigaţii criminale şi poliţişti rutieri vor acţiona pe perioada examenului de Capacitate la centrele de examinare şi de evaluare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi prevenirea unor evenimente nedorite. La examenele de Capacitate un număr de 70 de jandarmi vor acţiona zilnic, în zona instituţiilor de învăţământ, la centrele de examinare şi evaluare din judeţ.
Efective sporite vor fi folosite de poliţiştii suceveni şi pentru asigurarea unui climat optim de desfăşurare a activităţilor de examinare şi evaluare pe perioada examenului de Bacalaureat susţinut de elevii claselor a XII-a.
La nivel judeţean s-au stabilit 23 de centre de examen pentru susţinerea Bacalaureatului, la 13 dintre acestea măsurile de ordine publică fiind asigurate de poliţişti din cadrul IPJ Suceava iar la celelalte vor acţiona lucrători din cadrul IJJ Suceava. De asemenea, s-au stabilit şase centre de evaluare, la trei dintre acestea fiind prezenţi poliţişti din cadrul IPJ Suceava, la două centre jandarmi şi la un centru poliţişti locali. De comun acord cu IPJ Suceava s-au stabilit instituţiile de învăţământ şi centrele de evaluare aflate în responsabilitatea jandarmilor cu ocazia Bacalaureatului.
Astfel, în zilele de examen, aproximativ 30 de jandarmi vor acţiona zilnic, în zona instituţiilor de învăţământ, pentru buna desfăşurare a activităţilor la un număr de nouă centre de examen şi două centre de evaluare din judeţ.
Peste 50 de poliţişti vor acţiona zilnic în perioada 10 iunie – 12 iulie 2013, pentru prevenirea faptelor antisociale în incinta şi în zona unităţilor şcolare în care se vor desfăşura activităţi de examinare sau evaluare în cadrul Bacalaureatului, poliţiştii suceveni urmărind şi asigurarea gradului de siguranţă publică în zona acestor centre.
„Este foarte important ca examenele din această perioadă să se desfăşoare fără incidente. Trebuie să asigurăm un proces de evaluare a elevilor lipsit de evenimente nedorite prin luarea de măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică. Astfel, fiecare din partenerii cu atribuţii în menţinerea siguranţei în şcoală şi în zona unităţilor de învăţământ trebuie să se implice activ şi constant pentru prevenirea unor situaţii de risc şi a unor evenimente negative”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …