Masoneria, auditată de KPMG. Raportul infirmă acuzațiile lui Stelian Nistor. Suceveanul a fost “ars între coloane”

reportersite
08 august 2020, 18:10

Marea Lojă Națională din România a decis să pună la dispoziția uneia din cele mai mari patru companii de audit din lume, KPMG, operațiunile sale financiare din ultimi doi ani fiscali. A rezultat un raport financiar în cinci puncte pe care Newsweek România l-a consultat.

 

În ultimele luni, un conflict de proporții stârnit de fostul lider al Ritului Scoțian Antic și Acceptat, Stelian Nistor, a făcut ca activitatea Marii Loji Naționale din România (MLNR) să nu mai fie atât de discretă pe cât era. Nistor a încercat un puci în MLNR prin constituirea ilegală a unei comisii care să-l ancheteze pe Marele Maestru Radu Bălănescu. În cele din urmă, mecanismele interne ale Marii Loji au blocat tentativa de preluare a MLNR de către Stelian Nistor, care a și fost “ars între coloane” (formula masonică ce se referă la excludere).

Stelian Nistor

Printre acuzațiile formulate de către Nistor și suporterii acestuia se număra și aceea de cheltuire a fondurilor masonice fără respectarea regulilor interne. După ce Stelian Nistor a fost “ars între coloane” iar Ritul Scoțian Antic și Acceptat a ales un nou suveran (Suveranul Mare Comandor Ștefan N. Marian), MLNR a furnizat și documente care contrazic în totalitate acuzațiile fostului Suveran Mare Comandor Stelian Nistor. Surse din Marea Lojă Națională din România au pus la dispoziția Newsweek România, care a scris pe larg despre subiect, un raport de audit întocmit de către KPMG, una din cele mai mari patru mari companii de audit din lume.

Cititi detaliile povestii pe Newsweek.ro

Stelian Nistor s-a născut în 1958 la Fălticeni. A urmat Liceul „Ștefan cel Mare” Suceava, după care a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. A fost director artistic la Teatrul Nottara din București. A avut o carieră în televiziune, făcând parte din prima echipă a postului ProTv.

La inceputul anilor 2000 a parasit lumea teatrală și a pătruns în lumea afacerilor, avand o puternica implicare in ridicarea Iulius Mall Suceava. În prezent este parte a unuia dintre cele mai importante proiecte de marketing politic online românești acoperind clienți din întreaga lume, cu birouri în Washington, Rio de Janeiro, San Salvador, Manila, Tokyo, Accra (Ghana).

În septembrie 2015 a fost ales Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic si Acceptat din România. În decembrie 2016 Supremul Consiliu a hotărât să-i acorde distincția Grand Cross a Curții de Onoare.

reportersite