Friday , September 30 2022

Masini rasturnate, zeci de persoane blocate in trafic si numeroase accidente cu victime din cauza ninsorii de Florii

Ninsoarea nea[teptat\ din duminica Floriilor i-a luat pe to]i prin surprindere [i a sem\nat haos prin [oselele jude]ului Suceava n nou\ persoane au ajuns la spital dup\ ce au fost implicate `n accidente rutiere n un Land Rover s-a r\sturnat `n albia r=ului Panaci [i un autobuz cu 30 de persoane a fost blocat `n n\me]i dup\ ce a fost izbit din plin de un VW Passat, pe DN 2, la ie[ire din municipiul Suceava

Fulgii de nea ce au acoperit cu repeziciune ]inuturile jude]ului Suceava a creat mari probleme `n trafic. Nimeni nu se mai a[tepta ca `n preajma s\rb\torii de Pa[ti s\ ning\ abundent. Majoritatea [oferilor [i-au dezechipat ma[inile, aleg=nd s\ circule cu anvelopele de var\. Din aceast\ cauz\, au avut loc grave accidente, soldate at=t cu pagube materiale, c=t [i cu victime.
Primul accident s-a produs duminic\ `n jurul orei 14.00 pe DN 17B, în comuna Dorna Arini. Octavian Popescu, de 78 ani, din municipiul Vatra Dornei, în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes, din cauza carosabilului umed [i a vizibilit\]ii reduse, a p\truns pe contrasens, dup\ care a intrat în coliziune frontal\ cu autoturismul marca Toyota, ce circula regulamentar din sens opus, condus de Georgel Popescu de 41 ani din jude]ul Constan]a. În urma impactului a rezultat r\nirea u[oar\ a pasagerei Roxana F. de 13 ani, din municipiul Vatra Dornei, pasager\ în automobilul condus de Octavian Popescu. Ambii conduc\tori auto au fost testa]i cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dup\ care li s-au recoltat [i probe biologice de s=nge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Un alt accident s-a produs `n localitatea {aru Dornei, acolo unde trei persoane au fost r\nite dup\ ce ma[ina `n care se aflau s-a r\sturnat `n albia r=ului Panaci. Conform poli]i[tilor, la 19.20, pe DJ 174, Constantin R\deanu de 19 de ani, din municipiul Ia[i, în timp ce conducea autoturismul de teren marca Land Rover Freelander, pe fondul vitezei neadaptate la condi]iile de drum acoperit cu un strat sub]ire de z\pad\, a intrat în derapaj, a p\r\sit partea carosabil\ [i s-a r\sturnat la o diferen]\ de nivel de 2,60 m în albia r=ului Panaci. În urma impactului a rezultat accidentarea u[oar\ a conduc\torului auto [i a pasagerilor Daniel P. [i Marius M., ambii de 16 ani. Conduc\torul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dup\ care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de s=nge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Un al treilea accident rutier a avut loc la Ad=ncata, unde ma[inile a doi tineri s-au lovit violent, dup\ ce au derapat din cauza z\pezii.
~n jurul orei 19.30, pe DN 29A, la intersec]ia cu DJ 208D, Vasile Fedor de 21 ani jude]ul Boto[ani, în timp ce conducea autoturismul VW Passat nu a adaptat viteza la condi]iile carosabilului acoperit cu z\pad\, a derapat [i a p\truns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontal\ cu autoturismul marca Audi care circula din sens opus, condus de Georgiana Airinei de 19 ani din municipiul Suceava. În urma impactului a rezultat v\t\marea corporal\ u[oar\ a conduc\toarei auto, precum [i a pasagerului din acela[i autoturism, R\zvan A. de 16 ani, din municipiul Suceava. Ambii conduc\tori auto au fost testa]i cu aparatul etilotest rezultatele fiind zero [i li s-au fost recoltate probe biologice de s=nge în vederea stabilirii alcoolemiei.
N autobuz cu 30 de persoane, lovit din plin de un VW Passat, la ie[ire din Suceava, pe DN 2
Spre sear\, `n jurul orei 21.00, 30 de persoane au v\zut moartea cu ochii dup\ ce autobuzul `n care se aflau a fost izbit de o alt\ ma[in\ ce derapase din cauza om\tului a[ternut pe [osea.
Pe DN 2, în afara ora[ului Suceava, Lucian Anistoroaie, de 22 ani, din comuna Preute[ti, în timp ce conducea autoturismul VW Passat, nu a adaptat viteza la condi]iile de drum, respectiv carosabil acoperit cu z\pad\, a pierdut controlul direc]iei p\trunz=nd pe sensul opus [i a intrat în coliziune frontal\ cu autobuzul marca Neoplan, condus de c\tre Cristian Fodor de 34 ani, din municipiul Dorohoi, jude]ul Boto[ani.
În urma accidentului a rezultat v\t\marea corporal\ a conduc\torului autoturismului [i a pasagerilor Mihai G. de 19 ani [i Elena G. de 21 ani, ambii din comuna Preute[ti. Din fericire, nimeni dintre pasagerii autobuzului nu a fost r\nit. Traficul `n zon\ a fost blocat pre] de zeci de minute, p=n\ c=nd cele dou\ autovehicule au fost scoase `n afara carosabilului. De men]ionat c\ autobuzul era `nmatriculat `n jude]ul Bra[ov [i `n acel moment venea dinspre Boto[ani [i se `ndrepta spre Bucure[ti. Cei 30 de pasageri au fost prelua]i de un alt mijloc de transport [i condu[i la destina]ie.
Conduc\torii auto au fost testa]i cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, dup\ care li s-au recoltat probe biologice de s=nge, în vederea stabilirii alcoolemiei. (Paul BONDAR)
 

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …