Wednesday , November 30 2022

Mașini în care erau transportate țigări de contrabandă, depistate în trafic de polițiștii suceveni

In mașina unui sucevean polițiștii au găsit 1.335 de pachete de țigări de contrabandă în valoare de 15.400 de lei, iar în autoturismul unui botoșănean, 235 de pachete de țigări de contrabandă a căror valoare se ridică la suma de 2.400 de lei  

 tigari [800x600]

Polițiștii suceveni au organizat mai multe activități de prindere a persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă țigări de contrabandă, pentru tragerea la răspundere penală a acestora. Astfel, agenții Secției 13 de Poliție Rurală Bălcăuți au depistat în trafic două vehicule în care era transportată cantitatea de 1.335 de pachete de țigări de contrabandă. Marfa de contrabandă, dar și un vehicul în valoare de 6.000 de euro au fost confiscate de polițiști, în timp ce șoferii celor două mașini s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă.
In data de 9 decembrie 2015, la ora 11.45, în urma investigațiilor desfășurate de agenții Secției 13 de Poliție Rurală Bălcăuți s-a aflat că într-un autoturism Volkswagen sunt transportate țigări de contrabandă. Astfel, la ora 12.00, vehiculul respectiv a fost interceptat și oprit pe DN2, în timp ce se deplasa din direcția Siret spre Suceava. Un echipaj de poliție a pornit în urmărirea mașinii, având în funcțiuni semnalele acustice și luminoase, reușind să-l oprească în zona unui drum comunal neclasificat. La volanul mașinii a fost găsit Andrei Ciuraru, de 35 de ani, din municipiul Suceava, iar în portbagajul autovehiculului a fost depistată cantitatea de 1.100 de pachete de țigări de contrabandă în valoare totală de 15.400 de lei. Mașina în valoare de 6.000 de euro a fost indisponibilizată la sediul Poliției orașului Siret, iar pe numele suceveanului a fost întocmit un dosar penal sub  aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.
Ulterior, la ora 21.30, agenții Secției 13 de Poliție Rurală Bălcăuți au oprit pentru control pe DJ 209D, în localitatea Calafindești, un autoturism Opel Zafira condus de Emil Ciorcan, din comuna Coțușca, județul Botoșani. In urma controlului făcut asupra vehiculului s-a descoperit că botoșăneanul transporta în mai multe sacoșe cantitatea de 235 de pachete de țigări de contrabandă în valoare de 2.400 de lei, marfă confiscată de polițiști. Pe numele lui Ciorcan a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „contrabandă”. (C.Z.)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …