Thursday , May 23 2024

Mașini ale Poliției de Frontieră, blocate de contrabandiști în timp ce urmăreau două transporturi de țigări, la Straja și la Brodina

Joi dimineață, în două cazuri aproape identice, contrabandiștii au intrat în fața autospecialelor Poliției de Frontieră care erau în urmărirea unor transporturi de țigări. Până la urmă, mașinile încărcate cu țigări au fost descoperite abandonate, una în curtea unei case din Gura Putnei și alta într-o parcare. Ambele mașini aveau numere false de înmatriculare. Doi indivizi sunt cercetați pentru contrabandă, 14.700 pachete cu țigări și cele două autoturisme au fost confiscate.

Joi dimineață, în două cazuri aproape identice, polițiștii de frontieră suceveni au fost blocați de mașini ale contrabandiștilor în timp ce urmăreau două transporturi de țigări.

Joi, 15 decembrie, în jurul orei 06.00, pe raza localităţii Straja, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Volkswagen Bora, înmatriculat în România. Conducătorul autoturismului nu s-a oprit, ba din contră, a demarat în trombă, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

Pe timpul urmăririi, un alt autoturism din trafic a încercat să intre în fața autospecialei Poliției de Frontieră, pentru a facilita deplasarea autoturismului urmărit.

După aproximativ 10 – 15 km, pe raza localității Gura Putnei, autoturismul marca Volkswagen Bora a fost descoperit în garajul unui imobil, despre care proprietarul a spus ca nu știe cum a ajuns acolo.

Cu acordul proprietarului în vârstă de 44 de ani, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, iar în mașina respectivă au descoperit mai multe colete cu țigări.

Autoturismul și coletele au fost duse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.840 pachete cu țigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 115.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar  autoturismul, în valoare de 7.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției. Pe timpul cercetărilor, s-a mai stabilit că autoturismul în cauză avea număr fals de înmatriculare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de proprietarul imobilului în care a fost descoperită mașina cu țigări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru violare de domiciliu, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au efectuat semnalele regulamentare de oprire în trafic, pe raza localității Brodina, a unui autoturism marca Audi, având aplicate numere de înmatriculare de România.

Conducătorul autovehiculului nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră care au încercat să urmărească mașina, însă au fost blocați de un alt autoturism, un BMW cu numere de Anglia, fapt care a permis distanțarea vehiculului urmărit, marca Audi.

Ulterior, mașina urmărită a fost descoperită abandonată într-o parcare de pe marginea drumului județean, iar în interiorul acesteia au fost descoperite mai multe colete cu țigări. Autoturismul și coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.930 pachete de țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 57.681 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul marca Audi, care s-a stabilit ulterior că are număr fals de înmatriculare, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că șoferul autoturismului care a blocat autospeciala PFR, un cetățean român în vârstă de 33 de ani, este implicat în activitatea infracțională.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și complicitate la contrabandă. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Flutur, întâlniri cu alegătorii din trei zone ale orașului Rădăuți

 Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a avut miercuri întâlniri cu electoratul în trei zone ale …