Friday , June 9 2023

Masina unui politist de frontiera, incendiata de mafia tigarilor din Siret

Mercedesul poli]istului de frontiera care l-a dat pe m=na legii pe Gheorghe Cristian P=nzaru, preotul contrabandist din V\[c\u]i – Mu[eni]a a fost incendiata în noaptea de joi spre vineri Ilie Zahariuc a fost anun]at de vecini ca ma[ina pe care o avea parcata în fa]a blocului este în fl\c\ri mafia ]ig\rilor din Siret a ar\tat prin incendierea ma[inii lui Ilie Zahariuc pisica poli]i[tilor de frontiera care nu vor sa dea la pace, crede poli]istul Zahariuc “Eu nu ma tem pentru mine, ma tem pentru familia mea”, a declarat poli]istul de frontiera în acela[i timp, poli]istul î[i exprima îndoiala ca se vor mai g\si de-acum încolo angaja]i ai poli]iei de frontiera dispu[i sa de cu piciorul la 4000 de euro numai ca sa se uite jum\tate de ora în alta parte

Se mai merita oare sa fii devotat serviciului, ca poli]ist de frontier\, în condi]iile în care motivarea nu exist\, dimpotriv\, salariile se taie cu 25% [i mai nou se vorbe[te despre obligarea fiec\rui dintre angaja]ii structurii care ap\ra frontiera de stat a Rom=niei c\  vor fi obliga]i sa î[i ia în fiecare luna c=te cinci zile de concediu f\ra salariu? Sa dai cu piciorul la o [paga de 4000 de euro, f\ra sa ri[ti nimic, se merita în aceasta perioad\? La acest gen de întreb\ri, cel mai îndrept\]it sa r\spunda a fost ieri agentul principal Ilie Zahariuc, din Siret, lucr\tor în cadrul Poli]iei de Frontiera de un sfert de veac. În noapte de joi spre vineri, ma[ina pe care o are în proprietate, un Mercedes E 220, cump\rat anul trecut la m=na a doua, dar cu care poli]i[tul se m=ndrea, a fost incendiata de persoane r\mase deocamdat\, necunoscute.
Agentul principal Ilie Lazariuc este cel care a refuzat la începutul lunii iunie a acestui an [paga de 4000 de euro oferita de preotul din Mu[eni]a [i V\[c\u]i – Gheorghe Cristinel P=nzaru care îl rugase sa închida pentru o jum\tate de ora camerele de supraveghere cu termoviziune, pentru ca popa contrabandist sa î[i poata trece transportul de ]ig\ri peste grani]\. Ilie Zahariuc a anun]at inten]ia preacucernicului P=nzaru de a trece peste grani]a baxurile cu ]ig\ri, colegilor poli]i[ti de la DGA. S-a organizat un flagrant, Gheorghe Cristinel P=nzaru a fost prins [i a ajuns în arest. În scurta vreme, preotul din Mu[eni]a – V\[c\u]i a fost trimis în judecata pentru contrabanda [i dare de mit\. Toate eforturile f\cute de avocatul care l-a ap\rat au fost zadarnice [i în momentul de fa]a P=nzaru, suspendat între timp din func]ia clericala pe care o avea se afla arestat, a[tept=nd judecata.
Numai ca p=na la pronun]area unei sentin]e în ceea ce îl prive[te, se pare ca “parteneri de afaceri” a p\rintelui P=nzaru, au decis sa îi administreze o lec]ie poli]istului care a avut curajul sa îl dea pe m=na justi]iei pe cuviosul contrabandist În noaptea de joi spre vineri, pe la ora 00.14, poli]i[tii din Siret au fost sesiza]i ca în fa]a unui bloc de pe strada Alexandru cel Bun, a luat foc un autoturism. Au venit la fa]a locului o echipa operativa [i un echipaj de pompieri care au localizat [i spins incendiul. Autoturismul Mercedes, fabricat în 2003 a fost distrus îm propor]ie de 30%, stabilindu-se un prejudiciu de 20.000 de lei. Pompierii au constatat ca focul care a provocat incendiul a provenit din exterior. Cercet\rile sunt continuate de poli]i[ti din cadrul forma]iunii de investiga]ii criminale a Poli]iei Siret, sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunii de distrugere. Ma[ina apar]inea lui Ilie Zahariuc, de 47 de ani, din localitate [i era parcata chiarsub fereastra apartamentului  Acestea sunt informa]iile furnizate de poli]ie. P=na c=nd vor fi identifica]i [i tra[i la r\spundere autorii faptei penale, Pol]ia î[i rezerva dreptul sa ofere doar informa]ii schematice.
Poli]istul de frontiera Ilie Zahariuc însa nu mai are chef sa se mai joace cu proceduri pe care, daca le duce p=na la cap\t  poate pune în pericol averea familiei ori chiar via]a membrilor acesteia. “Eu nu ma tem pentru mine, ma tem pentru familia mea”, a declarat poli]istul de frontiera care în noaptea trecuta [i-a v\zut ma[ina incendiat\. “St\team pe canapea [i ma uitam la televizor. Nu am auzit [i nu am v\zut nimic p=na c=nd nu m-a sunat un vecin care mi-a spus ca îmi arde ma[ina. Am s\rit imediat, au venit [i vecinii, cu extinctoarele [i am reu[it astfel sa stingem incendiul. Am constatat ca incendiatorii au spart geamul lateral dreapta cu o piatr\, pe care am g\sit-o pe scaunul [oferului, apoi au împr\[tia în interior benzina dintr-un pet de doi litri, pe care l-au [i aruncat apoi în\untru. Cu o f\clie, confec]ionata din c=rpe legate în v=rful unei s=rme, sau a unui electrod de sudur\, nu mi-am dat seama, au aprins benzina. Eu nu am auzit nimic, nici so]ia. Cred ca au spart geamul [i au pus focul în momentul în care pe strada a trecut un TIR, care a obturat zgomotul”, a declarat Ilie Zahariuc.
Poli]istul de frontiera este sigura ca necazul de joi noapte i se trage de la afacerea cu popa P=nzaru. “Nu am avut cu nimeni vreodata conflicte, nu am deranjat pe nimeni niciodat\”, a ar\tat agentul principal Zahariuc.
Mafia ]ig\rilor din Siret a ar\tat prin incendierea ma[inii lui Ilie Zahariuc pisica poli]i[tilor de frontiera care nu vor sa dea la pace
Incendierea ma[inii proprii chiar sub geamurile apartamentului – familia Zahariuc locuie[te la parterul unui bloc de pe strada Alexandru cel Bun din Siret, l-a determinat pe poli]istul Ilie Zahariuc sa traga o serie de concluzii nu tocmai optimiste, legate de statutul s\u profesional, riscurile pe care [i le asuma un poli]ist dar [i familia acestuia, perspectivele ce îi sunt oferite, chiar [i în micul dar r=vnitul compartiment al recompenselor materiale, ca angajat al unei structuri cum este Poli]ia de Frontier\, într-o zona în care zi de zi se duce o lupta împotriva grup\rilor organizate de contraband\. Pentru ca l-a dat pe m=na anchetatorilor pe preotul Gheorghe Cristinel P=nzaru, agentul principal Ilie Zahariuc a primit o scrisoare de mul]umire, cam în aceea[i perioada în care i s-a diminuat salariul cu 25%. “Este o problema mare în r=ndul colegilor, nimeni nu va mai avea curajul sa faca astfel de lucruri pentru nimic. Sa i se ofere cuiva 4000 de euro doar pentru ca timp de jum\tate de ora sa întoarca capul în cealalta parte, sa nu se uite. Azi îl prinzi, ri[ti, m=ine ]i se da în cap. }ie sau cuiva din familie, poate copilului t\u. Ce faci atunci?” se întreaba poli]istul de frontiera care are o so]ie [i un b\iat de 19 ani. El [tie ca în Siret func]ioneaza un grup infrac]ional puternic ce coordoneaza traficul de ]ig\ri pe frontiera rom=no – ucrainean\. “Prin ceea ce mi s-a înt=mplat mie, acest grup a vrut sa arate ca exista [i nu se pred\”, a concluzionat Ilie Zahariuc.
Preotul Gheorghe Cristinel P=nzaru a trecut peste frontier\  36.950 de pachete de ]ig\ri
Dovezi concrete nu exista deocamndat\, care sa faca o leg\tura între cazul P=nzaru [i incendierea ma[inii poli]istului de frontiera Ilie Zahariuc.
Se [tie însa ca Gheorghe Cristinel P=nzaru, preot paroh la bisericile din V\[c\u]i [i Mu[eni]a a fost re]inut în data de luni, 5 iulie a.c., de procurorii Parchetului de pe l=nga Tribunalul Suceava fiind acuzat ca împreuna cu al]i complici, a introdus în ]ara ]ig\ri de contraband\, peste frontiera verde rom=no – ucrainean\, în valoare totala de peste 3,3 miliarde de lei vechi, adica 36.950 de pachete de ]ig\ri m\rcile Viceroy, More [i Ronson. Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a efectuat urm\rirea penala în aceasta cauz\, care are ca obiect s\vâr[irea infrac]iunilor de dare de mita [i contraband\, ca urmare a unui denun] adresat DGA – Serviciul Jude]ean Anticorup]ie Suceava. În rechizitoriul trimis instan]ei,
anchetatorii sus]in ca Gheorghe Cristinel P=nzaru l-a contactat de mai multe ori pe un Ilie Zahariuc, agent de poli]ie de la IJPF Suceava, c\ruia i-a oferit 4.000 de euro pentru a-i facilita introducerea în ]ar\, peste fâ[ia verde a frontierei româno – ucrainene, în zona Mu[eni]a, a unei cantit\]i de 36.950 de pachete de ]ig\ri de fabrica]ie ucrainean\. Este vorba despre 17.840 de pachete de ]ig\ri Viceroy, 17.480 de pachete de ]ig\ri More [i 1.630 de pachete de Ronson. Banii ar fi fost oferi]i pentru ca, vreme de o jum\tate de or\, aparatele de termoviziune sa fie închise. (Neculai RO{CA)

Vezi si

DSP, Suceava Obiectiv

Inspectorii DSP nu au găsit motive de toxiinfecție alimentară la pensiunea care a organizat banchetul elevilor de la Liceul Tehnologic „Ion Luca” din Vatra Dornei

Cel mai probabil, cei zece elevi care au ajuns la spital, la trei zile după …

No comments

  1. Daca salariul este asa de mic cu ce bani a cumparat mertzanul? Nu i-a iesit pasienta si cu alti mafioti in afara de popa si i-au platit-o. Nu poti juca la doua capete.

  2. aici e mana mafiei ucrainiene-cu astia nu te pui!….cine a ucis fetita de 7 ani si mama acesteia??????????………..raketi nu stiu de norme europene,la ei daca ai facut o afacere si le dai clapa se rezbuna urat…………..astia spun de romani:kurva romana…….si nu numai ei si europeni!……….AICI TREBUIE DE CAUTAT ADEVARUL .IN CARACTERUL BASASCIAN AL ROMANULUI…………..

  3. urmeaza sper sa mai auzim din astea .Ce asa mare importanta isi dau si fronteristii astea niste analfabeti care cheltuie o groaza de bani de la buget si cauta si ei niste spagi . Pariu ca daca preotul ii oferea 2-300 de euro ii lua repejor , dar el s-a speriat cand a auzit de asa o suma !!!!!