Wednesday , October 4 2023

Mașină lovită de tren la Gura Humorului. Șoferul, un tânăr de 22 de ani, a fost transportat la spital

Vineri dimineață, în jurul orelor 0620, L. Dorel, , de 22 ani, din com. Fundu Moldovei, jud. Suceava, în timp ce conducea autoutilitara marca Renault Kangoo pe D.N. 17 în afara localităţii Gura Humorului, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Suceava, a efectuat virajul la dreata spre groapa de gunoi, unde nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicatorul STOP și indicatorul trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră, fiind surprinsă și acroșată de trenul CFR de călători Regio Suceava-Ilva Mică, ce circula din direcția Suceava către Gura Humorului, autoturismul fiind proiectat în partea dreaptă a trenului având în vedere sensul său de mers.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului autotutilitarei marca Renault Kangoo, care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „Traumatism umăr stâng prin accident rutier.

Conducătorul locomotivei CFR a trenului 5701 a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în cazul șoferului autoutilitare rezultatul testării a arătat că acesta nu consumase alcool.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto L.Dorel, care nu s-a asigurat curespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată CFR, prevăzută cu indicatorul STOP și indicatorul trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră.

In tren se aflau 40 de calatori, care nu au necesitat ingrijiri medicale

În jurul orei 07.05, trenul și-a reluat ruta.

Vezi si

Proiectele Sucevei, discutate de primarul Lungu la ministerele Dezvoltării, Finanțelor, Energiei și la CNI

Miercuri, 4 octombrie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut la București mai multe întâlniri …

One comment

  1. poate e miop soferul , purta ochelari ? numeni nu testeazä asta , multi nu väd bine , dar nu poartä ochelari ,le e jenä !!!!