Sunday , January 29 2023

Mașină de teren, răsturnată în toiul nopții pe o fâneață din Brodina

Joi seara, la ora 23:35, lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că o persoana s-a răsturnat cu un autoturism de teren în zona Cununschi ce aparține comunei Brodina și a rămas încarcerat. Locul producerii evenimentului se află pe raza satului Cununschi, comuna Brodina, pe un teren cu fânețe ce aparține numitului T. I., domiciliat în sat Cununschi, comuna Brodina.

Având în vedere terenul accidentat, la fața locului organele de poliție și echipajul din cadrul Gărzii de Pompieri Vicovu de Sus s-au deplasat cu ajutorul unei autospeciale din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Brodina.

În acel loc a fost identificat un autoturism marca Toyota ce se afla răsturnat pe partea stângă, iar în interior se afla numitul I. C., acesta fiind extras din autoturism și transportat cu autospeciala din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Brodina până la autospeciala SMURD, de unde acesta a fot preluat și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți.

Din primele cercetări și din declarația verbală a conducătorului auto a rezultat faptul, că în jurul orelor 23,30, în timp ce se deplasa la volanul autoutilitarei marca Toyota pe un drum amenajat pe terenul cu fânețe ce aparține lui T. I., nu a observat drumul, a urcat o pantă, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se pe o parte, rămânând în autoturism, încarcerat.

Bărbatul a fost diagnosticat cu „Traumatism coloană cervicală”, fiind transportat cu un echipaj al ambulanței la Spitalul Județean Suceava, pentru consult de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

Având în vedere locul producerii accidentului, în data de 16.10.2020, cadrele Poliției Vicovu de Sus se vor adresa Primăriei comunei Brodina pentru a stabili dacă locul producerii evenimentului figurează în evidenţele acestora ca fiind drum public deschis circulaţiei autovehiculelor, iar în funcție de rezultat, se va raporta de urmare.

Cercetările sunt continuate privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …