Thursday , August 18 2022

Maşină de teren înmatriculată în Marea Britanie, burduşită cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră rădăuţeni au descoperit şi confiscat pe raza oraşului Vicovu de Sus, aproape 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, cantitate ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România

In data de 30 iunie a.c., în jurul orei 06.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Rădăuţi, a observat cu ajutorul aparaturii cu termoviziune din dotare un autoturism care se deplasa, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, de la frontiera de stat spre interior. „S-a procedat la urmărirea maşinii, iar după aproximativ 1.500 de metri, autoturismul s-a oprit în apropierea unui imobil din oraşul Vicovu de Sus, după care două persoane au abandonat maşina fugind în direcţii diferite. Imediat poliţiştii de frontieră au procedat la cercetarea zonei în vederea reţinerii şi identificării persoanelor implicate, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului”, a declarat Radu Lungu, ofiţer de relaţii publice de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.
In urma unui control efectuat asupra autoturismului marca Mitsubishi, cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii, au fost descoperite, în portbagaj şi în locul banchetei din spate, 30 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Potrivit reprezentantului din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, la inventarierea coletelor din autoturism, s-a constatat că acestea conţin 14.970 pachete cu ţigări, marca Viceroy, în valoare de 150.000 de lei. In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Intreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 6.700 lei, folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat la SPF Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Dezvoltării a semnat contractul de execuție pentru lucrările de consolidare ale ansamblului Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a semnat în cursul dimineții de joi contractul de execuție pentru lucrările …