Wednesday , November 30 2022

Masca obligatorie la Campulung si Sadova in toate spatiile deschise. Se inchid barurile si restaurantele, spectacolele sunt interzise

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta convocat luni de prefectul Sucevei a hotarat ca purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Sadova, unde se inchid cafenelele si restaurantele. 

Masura este o urmare a depasirii in cele doua localitati a incidentei cumulate a cazurilor de COVID de 3 la mia de locuitori – 3,28 la Campulung Moldovenesc, unde sunt focare active inclusiv la Primarie si la Politie, si 3,13 la Sadova.

De asemenea, locuitorii din Campulung si Sadova au parte si de alte restrictii: inchiderea la interior a barurilor, cafenelelor si restaurantelor si interzicerea oricaror spectacole ori concerte, iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Si orasul Solca si comuna Adancata sunt vizate de masuri restrictive intrate astazi in vigoare, masuri luate in urma aceleiasi intalniri a CJSU. Astfel,  organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului; activitatea restaurantelor, barurilor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a  din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00.

Ieri, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, împreună cu inspectorul șef al ISU, col. Costică Ghiață,  și directorul executiv DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, au participat la videoconferința organizată de Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică, ședință condusă de secretarul de stat Raed ARAFAT. Ca urmare a videoconferinței, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat Spitalului Județean Suceava și Spitalului suport Covid Rădăuți, realizarea stocului strategic de materiale de protecție și stocului de medicamente, solicitare ce va fi adresată tuturor unităților sanitare din județ (O.S.)

 

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …