Wednesday , February 1 2023

UPDATE: Masca devine obligatorie în spațiile deschise în tot județul Suceava

UPDATE: Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de luni seara o hotărâre care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în județele în care rata de incidență a cazurilor de Covid a depășit 1,5 la mia de locuitori. Județul Suceava se află în această situație, pentru că înregistrează luni, 2 noiembrie o incidență de 1,82 la mie.

„Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în hotărâre.

Știre inițială: Masca ar putea deveni obligatorie în toate spațiile deschise din județele în care rata de incidență a cazurilor de Covid a depășit 1,5 la mia de locuitori. Județul Suceava se află în această situație, pentru că înregistrează luni, 2 noiembrie o incidență de 1,82 la mie. O decizie ar urma să fie luată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență de luni seara.

Până acum legea prevedea masca obligatorie pe stradă pentru județele sau localitățile cu incidență peste 3 la mie. Măsura, dacă va fi aprobată luni seară, trebuie să fie impusă prin hotărâre de guvern, iar următoarea ședință a Executivului va avea loc joi, după cum a anunțat premierul Orban luni seară.

Orban a anunțat că CNSU va dezbate în ședința de luni seara o propunere prin care masca ar urma să devină obligatorie în județele în care incidența a depășit 1,5 la mia de locuitori.

„Vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele, nu se mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășeșsc rata de infectare de 1,5 la mie”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

De asemenea, CNSU va aproba și actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …