Tuesday , October 4 2022

Mască de protecție, obligatoriu la intrarea în biserică. Nu se sărută icoanele, iar binecuvântarea se va primi de la cel puțin 1 metru

Prin Ordinul común nr. 1070/ 826/ 15.05.2020 al Secretariatului General pentru Culte și Ministerului Sănătății privind măsurile pentru prevenirea contaminării cunoul SARS- CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității în lăcașurile de cult pe perioada stării de alertă, s-au aprobat recomandările privind activitatea în lăcașurile de cult.

Astfel, conform ordinului menționat,accesul în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiilor general valabile pentru prevenirea șilimitarea răspândirii infecțieicu SARS- CoV- 2.

Accesul persoanelor în lăcașurile de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafețe de 4 mp/persoană, toți participanții (atât personalul care deservește unitatea de cult cât și persoanele care intră în lăcaș) fiind necesar să poarte mască care să acopere gura și nasul. Persoanele care intră în lăcaș își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție, la intrare.

La intrare se va face un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut, rinoree etc.

În locuri vizibile vor fi plasate anunțuri privind respectarea regulilor de distanțare fizică și de acces în lăcaș.

Se recomandă să se evite atingerea sau sărutarea  obiectelor sacre de cult, iar binecuvântarea se va primi de la o distanță de cel puțin 1 metru.

Se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițiile în care nu pot fi asigurate lingurițe și pahare de unică folosință. O dată la 4 ore se vor dezinfecta obiectele atinse frecvent de credincioși și slujitorii lăcașului, cum ar fi mânerele  ușilor, icoanele, suprafețele etc.

Slujbele vor fi oficiate numai în aer liber cu respectarea și menținerea distanței între persoane.

Nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase.

”Vă rugăm să abordați cu prudență măsurile de relaxare și să conștientizați că cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID 19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Suceava.

 

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …