Friday , February 3 2023

Marți, o nouă ședință de Consiliu Local pentru actualizarea proiectului de transfer al parcului Şipote și a pădurii Zamca

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Suceava pentru a aproba transmiterea, către Guvern, a cererii privind transferul, cu titlul gratuit, a Parcului Şipote și a Păduricii Zamca în proprietatea municipalității. Mai exact, este vorba despre transferul unei suprafețe de 44,3 de ha în zona șipote și o suprafață 100,5 ha în zona Păduricii Zamca.

Şedința extraordinară a fost convocată de edil pentru ziua de marți, 12 noiembrie, în vederea actualizării documentației – aprobată de CL Suceava în luna iulie privind solicitarea Guvernului de aprobare a transferului de proprietate, Guvernul neadoptând încă o Hotărâre în acest sens – la cererea Romsilva privind unele poziții din anexe. „Sper să se rea­lizeze cu celeritate acest transfer pentru a nu pierde oportunitatea finanțării amenajării Parcului Şipote cu fonduri europene”, a spus primarul.

După emiterea Hotărârii de Guvern de transfer, Consiliul Local Suceava va prelua cele două păduri-parc și va efectua amenajări pentru a fi folosite ca zone de agrement: alei pietonale, amenajare spații verzi, creare de facilități pentru recreere pe terenuri amenajate de la terase și terenuri pentru sport până la locuri de joacă pentru copii și foișoare, grilaje, grupuri sanitare, irigații pentru gazon, modernizare străzi care duc spre această zonă, piste pentru bicicliști, sisteme de supraveghere video, trotuare, Wi-Fi în toate spațiile publice. (D.P.)

 

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …