Wednesday , February 28 2024

Marți -13, patru accidente în care au fost implicați bicicliști. Trei dintre aceștia erau băuți zdravăn

Polițiștii suceveni au intervenit marți, 13 iunie, la patru accidente de circulație pe raza județului Suceava, în care au fost implicați bicicliști.

Marți, 13 iunie, la ora 13:10, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de către C.P.U. din cadrul Spitalului municipal Vatra Dornei, cu privire la faptul că G. Vasile, de 43 ani, din municipiul Vatra Dornei, a solicitat acordarea de îngrijiri medicale, întrucât în cursul aceleiași zile a fost implicat într-un accident rutier în calitate de biciclist. Polițiștii au stabilit că, în jurul orei 11:37, A. Elena, de 21 ani, a condus un autoturism  marca BMW, pe strada Dornelor din municipiul Vatra Dornei,  din direcția strada Calea Transilvaniei către strada Podu Verde. Când a ajuns în intersecția cu strada Luceafărului, l-a surprins și acroșat pe G. Vasile, de 43 ani, care se angajase în traversarea străzii în mod neregulamentar, fiind în deplasare pe bicicletă, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.  În urma producerii accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a biciclistului. Șoferița a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, dar în cazul biciclistului a rezultat valoarea de 1,64 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În jurul orelor 15:40, B. Valeriu, din Fălticeni, jud. Suceava,  în timp  ce se deplasa cu o bicicletă pe str. Republicii din oraș, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, autoaccidentându-se ușor. Acesta a fost transportat la Spitalul Mun. Fălticeni, unde s-a stabilit diagnosticul de „ contuzie piramidă nazală, escoriații faciale”, fără a rămâne internat.  Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru că a condus bicicleta pe drumuri publice sub influența alcoolului, bărbatul a fost amendat cu  1.160 lei.

În aceeași zi, în jurul orelor 16:30, Ș. Constantin, din Rădășeni,  în timp  ce se deplasa cu o bicicletă în intersecția DJ 209M – str. Ion Lovinescu din Rădășeni, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, autoaccidentându-se ușor. Acesta a fost transportat la Spitalul Fălticeni, unde s-a stabilit diagnosticul de „ contuzii și escoriații faciale”, fără a rămâne internat. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost amendat, cu 870 de lei, pentru că  a condus o bicicletă sub influența băuturilor alcoolice.

Tot marți, în jurul orei 13:40, O. Maria, de 64 ani, din Fălticeni, în timp ce se deplasa pe o bicicletă pe o alee secundară acoperită cu pietris, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, autoaccidentându-se.   Aceasta a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru investigații suplimentare. Din cauza stării de sănătate, femeia nu a putut fi testată cu aparatul etilometru. (O.S.)

Vezi si

Numărul școlilor din județul Suceava în care se va derula programul ”Masă sănătoasă” a crescut la 38

Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Hotărâre pentru repartizarea pe unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale …