Sunday , December 4 2022

 Marți, 13. Nu mai dați vina pe mâța neagră! „Ghinionul” poate fi prevenit! 

Multe persoane asociază ziua de marți, numărul 13 și pisica neagră cu ghinionul. Pompierii desfășoară o campanie prin care vă arată că „ghinionul” poate fi prevenit  

Începând de azi, 13 iulie, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari suceveni vor organiza puncte de informare în zonele cu public numeros (zonele centrelor comerciale, piețe și altele), ocazie cu care vor fi puse la dispoziția cetățenilor broșuri, pliante, afișe și alte materiale informative, privind reguli și măsuri de comportare în cazul producerii unor situații de urgență.

În cadrul activităților organizate vor fi aduse la cunoștința populației informații despre măsurile de pregătire a locuinței în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală și a familiei pentru a face față unui seism, precum și comportamentul care trebuie adoptat pe durata și după producerea acestuia. Totodată, vor fi organizate activități de informare preventivă în localitățile în care s-au înregistrat multe victime și/sau situații de urgență în ultima perioadă și în care comunitățile sunt vulnerabile în fața manifestării tipurilor de riscuri identificate.

„Demersul nostru este orientat spre această latură de informare și educare a populației, astfel încât prin măsurile întreprinse să creștem cât de mult posibil șansele de supraviețuire, să transmitem mesajul corect, în așa fel încât, populația să fie pregătită”, se arată într-un comunicat transmis de ISU Suceava.

Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat inițiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți – 13 este marcată Ziua informării Preventive.

 Derulată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activitatea urmărește conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și ce i-ar putea salva pe timpul nopții în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuințelor cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu).

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …