Sunday , January 29 2023

Marșul absolvenților USV – o sărbătoare a studenției și tinereții

Pe scena amplasată pe esplanada din fața Casei de Cultură au urcat rând pe rând reprezentanți ai administrației județene, locale și reprezentanți ai USV, care le-au transmis absolvenților urări și i-au îndemnat să își urmeze visurile

mars usv 1

Marșul absolvenților USV a mobilizat luni seara aproximativ 1.500 de studenți și profesori, într-o sărbătoare a studenției și tinereții, plină de culoare și entuziasm. Aceștia au plecat la ora 18:00 din Parcul Universității, au urmat traseul Primăria Suceava, bulevardul Ana Ipătescu, Biblioteca Județeană “I.G. Sbiera” și s-au oprit pe esplanada din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Manifestarea a început cu intonarea imnului Universității.

Pe scena amplasată pe esplanadă au urcat rând pe rând reprezentanți ai administrației județene, locale și reprezentanți ai USV, care le-au transmis absolvenților urări și i-au îndemnat să își urmeze visurile. In cadrul manifestării au fost felicitați și cei zece șefi de promoție ai celor zece facultăți din cadrul Universității “Stefan cel Mare”, care au susținut discursuri de final pline de emoție, în care și-au amintit de momentele frumoase din timpul studenției. Așa cum a fost anunțat, la eveniment a luat parte și singurul cosmonaut român care a fost în spațiu, Dumitru Prunariu, care, amintindu-și de momentele sale de student la Facultatea de Inginerie Aerospațială București, i-a îndemnat pe studenți să își urmeze pasiunile.mars usv 2

Seara s-a încheiat cu un concert susținut de trupa Voltaj, care i-a ținut pe studenți în centrul municipiului timp de mai bine de o oră, în ciuda vremii neprietenoase.

Manifestarea a fost prima de acest gen din istoria universității sucevene, însă reprezentanții instituției au anunțat că se dorește organizarea unui astfel de marș și în anii următori.

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …