Saturday , January 28 2023

“Marș pentru acțiune climatică”, vineri, la Suceava

Vineri 29 noiembrie 2019, în Suceava este anunțat un marș pentru acțiune climatică. Sub numele de “Ziua pentru acțiune climatică”, acesta va fi organizat și în alte 17 orașe, printre ca­re Bucuresti, Iași, Cluj-Napoca, Sibiu, Bra­șov si Bacău. Marșul este organizat de mișcarea FFF din România și Climate Strike Romania.

“Marșurile și protestele pentru acțiune climatică au loc în toată lumea, sunt din ce în ce mai frecvente și sunt organizate pentru a comunica politicienilor că sistemul pe care ei îl reprezintă trebuie să schimbe strategia existentă și să declare stare de urgență climatică.”

“În data de 20 Septembrie, la primul marș de acest fel organizat în România, au fost prezenți peste 1.000 de oameni în București și 800 oameni în celelalte 8 orașe în care a avut loc protestul, majoritatea fiind elevi. Pentru că acest număr de oameni nu a fost suficient pentru a ne asculta cererile, sunteți așteptați iar, în număr și mai mare, pe 29 noiembrie. Factorii de decizie trebuie să înțeleagă că oamenii nu vor mai tolera un mediu politic care nu se iau în considerare schimbările climatice.

Sunt așteptați toți cei care sunt dispuși să lupte pentru viitorul nostru al tuturor pe această planetă pe data de 29 Noiembrie 2019 la Suceava de la ora 16:00, în fața Primăriei Suceava.

Persoană de contact: Mădălina Scarlat – +40766228544. Pentru detalii legate de eveniment, puteți urmări pagina evenimentelor de Facebook pentru fiecare oraș, și paginile mișcărilor Fridays For Future, respectiv Climate Strike Romania.

Climate Strike Romania – https://www.facebook.com/ClimateStrikeRomania/ ; FFF România – https://www.facebook.com/Fridays

ForFutureRomania/; Suceava –  https://www.facebook.com/events/2550192175065353/”, se arată într-un comunicat transmis de către organizatorii marșului.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …