Saturday , January 28 2023

Maricela Cobuz: Înființarea Casei de Comerț Agroalimentar UNIREA, un pas important spre o alimentație mai sănătoasă și o măsură importantă pentru fermierii români

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susținut în ședința de Plen a Camerei Deputaților declarația politică cu tema ”Un pas important spre o alimentație mai sănătoasă și o măsură importantă pentru fermierii români”.

În cadrul declarației politice, Maricela Cobuz a precizat că Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre de Guvern, înființarea Societății Naționale ”Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA”, ca un mecanism comercial funcțional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole naționale.

Înființarea Casei de Comerț Agroalimentar UNIREA a fost un obiectiv asumat de către Guvernul PSD-ALDE prin Programul de Guvernare, obiectiv ce a fost îndeplinit, a arătat deputatul social democrat sucevean.

S-a constituit Casa Agroalimentară ca o societate pe acțiuni cu capital integrat de stat și va funcționa ca oricare altă societate pe piață, cu scopul de a prelua produsele de la producători spre a le vinde pe piețele interne și externe.

Astfel, vor fi înființate magazine de stat cu produse exclusiv românești, prin care se dorește scoaterea din piață a intermediarilor de produse agricole, dar și o alternativă care să concureze cu hipermarketurile.

Prin îndeplinirea acestui obiectiv, Guvernul României contribuie la promovarea și valorificarea produselor autohtone către marile piețe externe. Politicile agricole și de dezvoltare rurală implementate de executiv constituie stimulente pentru ca sectorul agricol să continue să fie un motor de creștere economică.

Mai mult decât atât, se are în vedere crearea de noi locuri de muncă prin care se va asigura buna funcționare a magazinelor, depozitelor și a centrelor de colectare a produselor agricole, a arătat deputatul Maricela Cobuz.

De asemenea, aceasta a mai precizat faptul că prin îndeplinirea acestui obiectiv se va contribui la introducerea pe piață a produselor alimentare sănătoase. Agricultorii români vor avea posibilitatea de  a-și vinde produsele cultivate în magazine, dar nu mai departe de o rază de 100 de km, astfel încât să se asigure produse proaspete, de calitate și atractive pentru consumatori.

În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate și familie și medic pediatru, deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a declarat din nou că va încuraja și va susține politic alimentația sănătoasă din România.  (O.S.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …