Maricela Cobuz: În urma transformării Spitalului Județean în spital covid a fost blocat sistemul de sănătate în județul Suceava  

reportersite
3/06/20 ora:7:05am

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a anunțat ieri că a adresat ministrului Sănătății Nelu Tătaru o întrebare cu privire la transformarea Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în spital covid.

În cadrul întrebării, parlamentarul sucevean a solicitat ministrului Sănătății să precizeze care au fost factorii ce au determinat transformarea Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu o capacitate de 1.200 de paturi în spital covid.

„De asemenea, în condițiile închiderii majorității secțiilor din Spitalul Județean Suceava, care avea un grad de ocupare sub 400 de paturi cu pacienți covid asimptomatici și pacienți noncovid, am solicitat domnului ministru Tătaru să ofere informații precise când va redeveni Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ceea ce a fost înainte de pandemie și care sunt măsurile pe care le va lua Ministerul Sănătății privind redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Suceava pentru pacienții noncovid?

În urma transformării Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în spital covid, a fost ”blocat” sistemul de sănătate în județul Suceava.

Spitalul Județean de Urgență Suceava deservea, înainte de pandemia cu virusul Covid-19, o populație a județului Suceava de aproximativ 600.000 de persoane. Pacienții cu afecțiuni ce nu au putut fi amânate au fost nevoiți să apeleze la serviciile medicale private, care de cele mai multe ori sunt costisitoare și greu de suportat.

De asemenea, există foarte multe patologii la fel de importante precum cele de urgență, care necesită internare și tratament în spital”, a declarat deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz.