Thursday , December 8 2022

Maricela Cobuz: Expunerea medicilor infectați în fața pacienților ar putea cauza o explozie a pandemiei

Anunțul noului ministru al Sănătății Nelu Tătaru care a susținut că medicii bolnavi cu virusul Covid-19 ar putea fi trimiși în spital devine un scenariu haotic, sustine deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz.

Conform parlamentarului sucevean, trimiterea medicilor infectați cu virusul Covid-19 care prezintă simptome ușoare va pune în pericol nu doar pacienții ci și restul populației, prin simplu fapt că aceștia nu se vor teleporta la spital.

“Astăzi, trebuie să oferim protecție maximă cadrelor medicale, dar și pacienților. Expunerea medicilor infectați în fața pacienților ar putea cauza o explozie a pandemiei. În primul rând, sănătatea medicilor se poate agrava după câteva zile de simptome respiratorii ușoare, după cum au fost raportate și unele cazuri grave, care s-au agravat treptat. Medicii au nevoie de repaos, odihnă și tratament adecvat. Nu trebuie să ne folosim de medici până la epuizare acestora sau până la decesul lor. În Italia au murit foarte mulți medici și asistenți medicali. Este foarte alarmantă situația de față, iar la Suceava deja sunt medici infectați cu virusul Covid-19 cu forme severe“, sustine Maricela Cobuz.

“Nu vrem să creăm haos total, nici să creștem numărul de decese. Este cunoscut faptul că cei care părăseau carantina și erau doar suspecți li se întocmea dosar penal. Noi, conștienți de medicii confirmați pozitiv, îi trimitem înapoi în spitale, aceasta este măsura noului Ministru al Sănătății?

Ne opunem categoric acestei idei. Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Apărării trebuie să găsească urgent soluții și să redistribuie medici din zonele unde nu sunt cazuri de infecție, până când personalul medical infectat se va vindeca.

Dacă medicii care vor veni vor avea echipament adecvat, sperăm să nu vorbim de noi cazuri de infecție în rândul cadrelor medicale.

Fac un îndemn către toate autoritățile statului, să nu ia decizi pripite acum în plină criză, să găsească soluții viabile și să încerce pe cât de mult posibil să protejeze personalul medical. Fără medici și asistente, România va deveni vulnerabilă în fața pandemiei Covid-19, iar în scurt timp ar putea deveni unul dintre cele mai mari focare ale Europei”, a declarat deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz.

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …

No comments

  1. Da-ti exemplu dvs si vor veni si altii si asa Spitalul duce lipsă de pediatri/neonatologi si cand Spitalul nu a putut să își ajute ,apere si ofere tot ce e necesar pt proprie angajați, pot pt alti medici ,cu presupunerea ca poate nu vor fii si alte cazuri?