Anchetatorii au discutat şi cu mama inculpatului, precum şi cu fosta soţie a acestuia. Mama bărbatului a precizat că la începutul lunii  a fost abordată la domiciliu de mai mulţi poliţişti care au întrebat-o diverse aspecte despre fiul ei. Ulterior, la câteva zile distanţă a fost sunată de fiul său, ocazie cu care i-a transmis că fusese căutat de poliţie.

Atunci, acesta, deşi iniţial a încercat să ascundă, până la urmă i-a spus că a făcut ceva foarte grav şi că a omorât-o pe fiica concubinei sale. În continuare, i-a zis că a avut un conflict spontan cu aceasta în urma căruia a împins-o, lucru ce a determinat căderea ei în cadă, scrie News.ro, citat de HotNews.roAceasta s-a lovit de marginea căzii şi a început să sângereze, începând să tremure. Mai multe aspecte nu a mai dorit să-i precizeze”, relevă documentele instanţei.

Cu toate acestea, în urma autopsiei, a rezultat că moartea fetei ”a fost violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix”.

”La data de 03.06.2023, în apartamentul nr. … din … a fost identificat cadavrul unei persoane de sex femeiesc, cu identitate necunoscută. Cadavrul a fost identificat în lada canapelei din sufrageria apartamentului, în stare de putrefacţie, învelit în saci menajeri. În cauză s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale asupra cadavrului de sex femeiesc. Ulterior efectuării autopsiei medico-legale, medicul legist a formulat concluzii preliminare în care a menţionat că moartea persoanei de sex femeiesc a fost violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix. Data probabilă a decesului a fost menţionată ca fiind cu aproximativ trei săptămâni anterior descoperirii cadavrului (03.06.2023)”, se arată în încheierea de şedinţă din 7 iunie, prin care a fost decis arestul preventiv pentru 30 de zile în cazul suceveanului Marcel Ilie Serbuc, concubinul mamei fetei.

Cu ocazia audierii din data de 7 iunie, fosta soţie a bărbatului a precizat că au împreună un fiu minor. Femeia a declarat că fostul său soţ era foarte gelos şi de mai multe ori a fost violent fizic şi verbal cu ea. Mai mult decât atât, ea a relatat că acesta a ameninţat că o va omorî, după care o va băga într-un sac şi o va arunca într-un canal. Femeia a mai susţinut că fostul soţ obişnuia să fie agresiv şi cu fiul său minor pe care-l lovea cu furtunul în zona capului, fapt ce a determinat mai multe probleme în dezvoltarea acestuia.

Anchetatorii au fost sesizați în acest caz în 3 iunie, de către proprietarul unui  din București că, după plecarea chiriaşilor săi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic care emana un miros de putrefacţie.  Sacul din plastic a fost transportat la INML, constatându-se că „în interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat în stare de putrefacţie. Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă”.  Marți, Parchetul Tribunalului București a anunțat că persoana găsită moartă este o fată de 12 ani, conform expertizei genetice.

Șirul evenimentelor

Șerbuc a închiriat apartamentul din 31 martie, achitase chiria pe luna aprilie, însă întârziase cu cea aferentă lunii mai, motiv pentru care în 12 mai a fost contactat de către proprietar, căruia i-a spus că se află în Spania, la muncă, după care nu a mai putut fi contactat. În 25 mai o cunoştinţă a proprietarului i-a semnalat acestuia că în apartament nu se afla nici o persoană, iar în locuinţă se simţea un miros de putrefacţie, iar în 3 iunie, proprietarul, care nu locuieşte în Capitală, a venit şi a descoperit cadavrul.

Conform tatălui fetiţei, atât ea, cât şi mama au dispărut din jurul datei de 11 aprilie. Potrivit anchetatorilor, acesta a menţionat că minora a mers să locuiască cu mama sa şi cu concubinul acesteia, însă nu a putut indica adresa la care locuiau cei trei. El a relatat că a avut ultima discuţie cu fiica sa în 9 aprilie, iar din 11 aprilie aceasta nu a mai putut fi contactată.

În data de 13 aprilie, mama copilului a părăsit România cu destinaţia Spania.

Mama fetiţei le-a declarat anchetatorilor că, cu 2-3 zile anterior plecării în Spania, aceasta i-ar fi spus că intenţionează să meargă la tatăl său biologic. În data respectivă, în jurul orei 05.00, fetiţa de 12 ani a rămas în compania concubinului mamei sale, iar femeia a plecat la muncă. ”În aceeaşi dată, în jurul orei 14.00, martora s-a întâlnit cu numitul …, iar acesta i-a spus că minora a plecat la tatăl ei biologic şi că telefonul minorei era descărcat. Martora nu a mai putut contacta minora începând cu acea dată deoarece telefonul mobil al minorei era fără semnal”, se arată în documentele instanţei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că inculpatul a fost pe teritoriul statului olandez, a lucrat la o societate comercială începând cu data de 25.05.2023, însă din data de 06.06.2023, când era planificat să înceapă serviciul la ora 09:00, acesta nu a mai fost găsit, plecând intempestiv, cel mai probabil după discuţia cu concubina sa şi după ce a aflat că aceasta a fost luată în custodia autorităţilor spaniole. Din comunicarea autorităţilor olandeze reiese că bărbatul nu s-a prezentat la locul de muncă în data de 06.06.2023 şi nu a mai fost găsit de autorităţile olandeze nici la locul de reşedinţă cunoscut, relevă încheierea de şedinţă referitoare la arestarea preventivă pentru 30 de zile a presupusului ucigaş al fetiţei de 12 ani.

Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru Marcel Ilie Serbuc, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. De asemenea, bărbatul a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria „periculos”.

Pentru mama fetei, care a sosit vineri în ţară şi a fost audiată timp de mai multe ore la Serviciul Omoruri din Capitală, nu a fost dispusă nicio măsură.