Wednesday , October 4 2023

Manifestările care vor avea loc astăzi în Suceava, de Ziua Bucovinei

Cu începere de la ora 15:00, pe esplanada Casei de Cultură va fi deschis Târgul de Crăciun, la ora 17:00, în Sala Mare a Casei de Cultură va începe un spectacol extraordinar organizat de municipalitate. Spectacolul „Acasă-i România” va fi susținut de Laura Olteanu și Orchestra fraților Advahov din Chișinău, iar la ora 18.00 se vor aprinde luminile în Bradul de Crăciun. La Consiliul Județean va avea loc o ședință solemnă, iar la Consiliul Local un veteran de război va fi premiat de Ziua Bucovinei

Azi, 28 noiembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc o ședință solemnă de Ziua Bucovinei care va fi urmată de o depunere de jerbe de flori la statuia lui Iancu Flondor și de o masă festivă. Despre acest eveniment au făcut referire atât președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cât și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Şedința solemnă de Zilei Bucovinei va avea loc în sala Ştefan cel Mare a Palatului Administrativ Suceava, eveniment la care sunt așteptați toți primarii județului Suceava. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a trimis o invitație tuturor edililor șefi, precizând că această zi constituie un important moment istoric pentru România. „Ziua Bucovinei constituie un important moment istoric pentru România și avem datoria de onoare să rememorăm și să omagiem înaintașii care au reușit să realizeze visul de unire al tuturor românilor. Consiliul Județean Suceava dorește să marcheze evenimentul prin organizarea unor manifestări specifice”, a transmis Gheorghe Flutur.

Tot de Ziua Bucovinei, veteranul de război Nicolae Berariu va primi o diplomă și un premiu. Anunțul acesta a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu în conferința de presă care a avut loc ieri, la Primăria Suceava. Edilul a adăugat că va propune, într-o altă ședință de consiliu, ca Nicolae Berariu să fie declarat Cetățean de onoare al Sucevei. „Nu știu cum de nu a fost făcut până acum cetățean de onoare”, a spus, printre altele, primarul Ion Lungu în conferința săptămânală de presă. De altfel, evenimentul la care s-a referit primarul Ion Lungu va avea loc în reuniunea deliberativului local de astăzi.

Tot azi, cu începere de la ora 15:00, pe esplanada Casei de Cultură va fi deschis Târgul de Crăciun, la ora 17:00, în Sala Mare a Casei de Cultură va începe un spectacol extraordinar organizat de municipalitate. Spectacolul „Acasă-i România” va fi susținut de Laura Olteanu și Orchestra fraților Advahov din Chișinău, iar la ora 18.00, se vor aprinde luminile în Bradul de Crăciun. (D.P.)

 

Vezi si

Au început probele de furnizare a căldurii în municipiul Suceava

Thermonet a anunțat că începe, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare în timpul …