Friday , February 3 2023

Manifestari la Cîmpulung Moldovenesc, la 95 de ani de la înființarea Liceului Militar

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și consilierul prezidențial Ion Oprișor au fost prezenți, vineri, 15 noiembrie, la manifestările prilejuite de aniversarea a 95 de ani de la înființarea actualului Colegiu Național Militar „Ștefan cel Mare” din Cîmpulung Moldovenesc.

Ceremonia religioasă de la Colegiul Militar „Stefan cel Mare” a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Preasfinția Sa Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Alături de prelat s-a aflat și starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic. Precizăm că dintre oficialitățile locale prezente la eveniment au fost primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură și primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu.

Menționăm că, potrivit istoricului unității de învățământ postat pe pagina de internet www.colmil_sm.forter.ro data înființării este 25 noiembrie 1924 când este înființat Liceul Militar „Ștefan cel Mare” la Cernăuți, consfințit prin Decretul Regal nr. 3889 semnat de Regele Ferdinand. (D.P.)

 

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …