Sunday , November 27 2022

Manifestare de bucurie în Suceava a tinerilor care l-au susţinut pe Klaus Iohannis

Pe la ora 23.30, când victoria lui Klaus Iohannis în alegeri era ca şi garantată 99,99%, zeci de pedelişti şi penelişti, în special tineri, au ieşit să manifesteze de bucurie din sediul organizaţiei judeţene Suceava a PDL pe esplanada Casei de Cultură. Acolo îi mai aşteptau un pâlc de tineri entuziaşti şi au început să agite steaguri tricolore şi să scandeze lozinci anti – PSD şi anti – Ponta.
Nu au fost uitaţi nici românii din Diaspora şi cei din Transilvania, scandându-se de câteva ori „Ardealul! Ardealul!”, iar de la o portavoce răsuna o promisiune către românii din Diaspora cum că votul lor nu este inutil. S-a cântat, la un moment dat, Imnul Naţional al României, dar şi cântece patriotice precum „Treceţi, batalioane române Carpaţii”. Nu au lipsit nici lozinci de genul „Ponta, nu uita/ Te aşteaptă DNA”, „Ponta, Demisia!” sau „Klaus, Klaus, Klaus/ Ne-ai scăpat de Mickey Mouse”.
Unii au început să facă „poze de familie” iar la un moment dat s-a luat decizia de a merge spre sediul PSD ca să se manifeste bucuria faţă de înfrângerea lui Victor Ponta, însă echipaje de jandarmi conduse chiar de şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, mr. Marian Lungu, au oprit accesul manifestanţilor pe strada Meseriaşilor.
Deşi zadarnic a încercat Lucian Harşovschi să discute cu acesta pentru o înţelegere, manifestanţii s-au văzut nevoiţi să bată în retragere. Fiind un fel de carne de tun şi fără o organizare bună, dar compensată de un elan şi de o vigoare deosebită, cetele de tineri protestatari s-au îndreptat spre Prefectură, în ideea de a scanda lozinci împotriva Guvernului, a prefectului Florin Sinescu şi a preşedintelui Consiliului Judeţenan şi al PSD, Cătălin Nechifor. Nu au învăţat nimic din lecţia de la sediul PSD: jandarmii i-au oprit din nou şi le-au spus că trebuie să circule pe altă parte.
Câţiva au schiţat nişte gesturi mai bruşte faţă de jandarmi, reproşându-le că se poartă ca pe timpul comunismului, dar foarte repede au aplanat situaţia Cristi Creţu şi apoi Lucian Harşovschi, PDL nedorindu-şi incidente care să umbrească succesul. In jur de 100, poate 150 de manifestanţi din cei 200 care erau la Prefectură s-au dus la Primărie ca să scandeze lozinci contra primarului pe care l-au făcut trădător. De menţionat că, totuşi, manifestarea nu a degenerat şi, excepţie poate incidente minore cum ar fi un şofer descreierat care a ambalat maşina în faţa Primăriei, nu au fost niciun fel de evenimente notabile. (D.P.)

Vezi si

Al patrulea caz de turbare la câine semnalat în județul Suceava. 95 medici veterinari din județ vor să se vaccineze antirabic

Dr. Dănuț Corneanu, directorul executiv adjunct al Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) …

One comment

  1. Soferul Descreierat

    Deci ambalez ca am cu ce mai ziaristule care ai scris articolul…tu te oftici ca nu ai cu ce si de asta scrii aici…imi pare rau pentru tine dar sunt sigur ca masina ta e o Dacie Logan! Cand iti iei Mercedes C AMG vii sa ne ambalam ok?