Thursday , April 8 2021

Mandachi vrea să ridice două blocuri  între Imperium și Primagra

Două blocuri cu patru etaje fiecare ar urma să fie construite în anii următori – în cazul în care proiectul va fi aprobat ca atare și nu va suferi modificări ulterior emiterii auto­rizației de construcție – pe o parcelă de teren care ar putea fi apreciată de mulți ca fiind una „destul de generoasă”, situată la ieșirea din Suceava spre Fălticeni. Este vorba de un teren viran în acest moment, loca­lizat între fostul Galleria Mall, actualmente sediul companiei Primagra, și ceva mai cunoscutul Hotel Imperium.

De altfel, Primăria Municipiului Suceava a anunțat în acest sens publicul interesat despre intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal cu Regulament de urbanism aferent inițiat de societatea MANDACHI INDUSTRY SRL pentru construire locuințe colective, spații comerciale, sistematizare verticală, locuri de parcare, racorduri/branșamente. Toate acestea urmează a fi realizate pe un teren proprietate privată, identic cu parcela cu nr. cadastral 55836, în suprafață de 7.125 mp, situat în intravilanul municipiului Suceava, pe B-dul Sofia Vicoveanca fn..

Cele două blocuri de locuințe colective au regim de înălțime D+P+4E+M, fiind situate unul în spatele celuilalt numai că, spre deosebire de Galleria Mall care are o așa numită „retragere” față de bulevardul Sofia Vicoveanca, în cazul primului bloc pe care MANDACHI INDUSTRY SRL vrea să îl facă retragerea față de strada principală este mult mai mică. Asta din cauză că lipit de primul bloc cu regim de înălțime D+P+4E+M (40 de apartamente) va fi amenajat un spațiu comercial cu regim de înălțime D+P și, de fapt, acesta din urmă iese din „alinierea corpurilor principale”. În fața acestei clădiri cu spații comerciale, lipită de primul bloc în care vor fi 40 de unități locative, se vor amenaja 34 de locuri de parcare (16 urmând a fi amenajate chiar în fața clădirii cu spații comerciale). La acestea se adaugă alte 19 locuri de parcare în lateralele primului bloc și a clădiri cu spații comerciale. Tot în laterale vor fi amenajate spații verzi și un loc de joacă pentru copii în suprafață de  60 mp.

În spatele primului bloc (înălțimea maximă „la coamă” va fi de 20 de metri, probabil de la Cota Terenului Sistematizat deși acest lucru nu este specificat) va mai fi construit un alt bloc cu același regim de înălțime și cu aceeași înălțime propusă, și pe o suprafață egală cu a primului, dar în care vor fi amenajate 48 de unități locative, concluzia firească fiind că în blocul „de la stradă” vor fi locuințe puțin mai spațioase.  Între cele două blocuri, adică în spatele blocului de la strada principală și în fața celui de-al doilea, vor fi amenajate 40 de locuri de parcare, câte 20 în fața fiecăruia. În lateralele celui de-al doilea bloc vor fi amenajate câte 7 locuri de parcare. În spatele celui de-al doilea bloc vor fi amenajate spații verzi pe o lungime puțin mai mare decât cea a blocului și o lățime de 7,5 m, până la limita de proprietate.

Respectivul anunț a fost făcut pe data de 22 februarie, date începând cu care, într-un interval de cinci zile, putea fi consultată documentația și pot fi formulate observații. „Publicul interesat este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ, în termen de 5 zile începând cu data de 22.02.2021 la registratura Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail [email protected]”, se preciza, printre altele, în anunțul postat pe pagina de internet a Primăriei Suceava.

Observațiile și propunerile transmise sunt necesare în ve­derea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate și vor fi analizate în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism. Documentația poate fi consultată la sediul Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A – Compartimentul Strategii urbane și gestionare documentații de urbanism-camera 38, de luni până vineri între orele 9:00-13.00, pe site-ul www.primariasv.ro, la secțiunea „Anunțuri” și în holul central de la parterul instituției. Abia după ce este emis avizul de oportunitate – cu eventualele completări rezultate în urma analizei în comisia tehnică și de urbanism a observațiilor formulate la intenția de PUZ, dacă va fi cazul, desigur – va fi realizat PUZ-ul care, alături de un regulament de urbanism aferent, va fi propus spre aprobare Consiliului Local, însă nu înainte de a fi din nou supus dezbaterii publice. (D.P.)

Vezi si

taxe, impozite, Suceava, Obiectiv

Veste bună la Primăria Suceava de 1 Aprilie. „Nu este păcăleală”, susține Ion Lungu 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că încasările din taxe și impozite la data …

3 comments

 1. Are parcari suficiente,are acces pentru toate utilitatile?
  Atunci spor la treaba !!!

 2. sanatatea publica

  sa le faca sanatos. are acces cat cuprinde si loc suficient. iar dupa ce va fi construita si cealalta centura, foarte posibil ca traficul sa fie chiar mai mic pe acolo.
  orasul trebuie sa se dezvolte catre exterior.
  in interior suceava este sufocata de poluare si de trafic. si de dusmani ai spatiului verde care a mai ramas.
  bine-ar fi sa le vina mintea la cap si altora care-s dornici de blocuri, mai ales turnuri, sa se apuce de construit pe terenuri catre exterior si sa dezvolte noi cai de acces, intr-o logica a urbanismului de bun simt. ca altfel…cine nu deschide ochii…

 3. foarte bine. acolo trebuie sa se extinda suceava nu printre blocurile vechi