Wednesday , February 1 2023

Mandachi: “Nu mai este manifestul meu. Avem o șansă unică să restartăm România”

Aproape 2.000 de persoane au participat astazi, la Cumparatura, la inaugurarea simbolica a primului și singurului metru de autostradă din Moldova, construit de antreprenorul Ștefan Mandachi. 

Mii de oameni din toată țara s-au alăturat inițiativei, iar de la ora 15.00 au oprit lucrul preț de 15 minute. Pe mai multe strazi din Suceava soferii au tras masinile pe dreapta, in semn de protest, in multe zone din oras traficul fiind blocat.

Ștefan Mandachi li s-a adresat oamenilor adunați spunandu-le:  “Eu n-am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate. Avem o șansă unică să restartăm România.  Nu voi face politică, îmi voi duce drumul înainte. Idealul meu este să fac autostradă. Vrem să se construiască autostrăzi cu aceeași viteză ca în China sau Germania”, a adăugat el.

El a spus, de asemenea, că nu a intenționat “nicio secundă să-și facă reclamă”, așa cum a fost acuzat, și că a construit acest metru de autostradă din disperare.
“Acesta nu este protestul lui Mandachi, este protestul lui Gheorghe, Vasile, Ion, Corina, și așa mai departe. Nu mai este manifestul meu. Vreau să fim mândri că suntem moldoveni. Am dus șî eu-ul nostru în toată România. (..) este manifestul României. Haideți să facem din acest manifest momentul zero, să restartăm România”, a afirmat bucovineanul. “Eu vreau autostradă, eu vreau o Românie unită”, a strigat Mandachi, răspunsul miilor  de oameni fiind: “Șî eu”.

De asemenea, in Suceava angajatii multor firme au oprit orice activitate incepand cu ora 15.00, inclusiv in pietele din oras unii vanzatori “tragand obloanele” peste tarabe.

 

În timpul celor 15 minute cât a durat protestul #Șîeu din toată țara, sute de mașini au tras pe dreapta, pe banda de urgență, în semn de protest pe autostrada A1.

De asemenea si pe E85 foarte multi soferi au oprit masinile incepand cu ora 15.

 

Au fost proteste pentru construirea de autostrăzi în Capitală, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu sau Cluj.

Strada Palatului din orașul Iași, aflată în fața Palatului Culturii și a Prefecturii, este blocată de mii de oameni, care s-au alăturat protestului pentru autostrăzi #șîeu, transmite Mediafax. Primarul Mihai Chirica se află printre protestatari.

Strada Palatului din orașul Iași este blocată de la ora 15.00 de mii de oameni, care s-au alăturat protestului pentru autostrăzi #șîeu. Ei strigă „Vrem autostradă! Și eu”. De asemenea, foarte mulți șoferi claxonează.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a ajuns printre protestatari la ora 15.00. Protestul a fost inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova.

Acesta i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Cluj: Trafic paralizat cu mașini pe avarii, drum național blocat cu un tractor

Protestul #șîeu a paralizat traficul rutier în Cluj-Napoca, șoferii oprind mașinile cu avariile puse. Un drum național a fost blocat cu un tractor, iar sute de angajați de la o firmă de IT au întrerupt activitatea, cerând construirea de autostrăzi.

De asemenea, DN 16, care face legătura dintre Cluj-Napoca și Reghin, între Zorenii de Vale și Cămărașu, a fost blocat 15 minute de un tractor și de mașini, de către un grup de persoane care a afișat un banner cu mesajul „Furați mai puțin, faceți autostrăzi”.

„Ce ne-a surprins plăcut a fost faptul că nimeni din cei blocați în trafic nu s-a supărat, ba din contră, la final ne-au salutat și ne-au aplaudat. Coada de mașini s-a întins pe aproape un kilometru”, a declarat pentru  Sorin Bobiș, inițiatorul protestului.

Pe durata celor 15 minute traficul rutier din Cluj-Napoca a fost paralizat în mai multe puncte, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, Piața Mihai Viteazu, Piața Unirii, unde șoferii au oprit mașinile, au pornit avariile și au claxonat. Mai multe persoane aflate pe o trecere de pietoni în Piața Unirii au oprit mașinile, având steaguri și afișe tricolore.

Trafic blocat în Ploiești, în timpul protestului pentru autostrăzi #șîeu

Traficul rutier a fost blocat în Ploiești, în timpul protestului pentru autostrăzi #șîeu, după ce oamenii au ales să traverseze două treceri pentru pietoni, timp de 15 minute, la 15.00. Printre protestatari s-au numărat și primarul Ploieștiului. Aproximativ 200 de persoane au participat, vineri, la protestul pentru autostrăzi #șîeu, organizat în centrul Ploieștiului. Dotați cu un banner pe care scria „Și noi vrem autostrăzi”, protestatarii din Ploiești au blocat traficul rutier de pe bulevardul principal din oraș după ce au ales să traverseze timp de 15 minute două treceri pentru pietoni aflate în centru. Între timp, polițiștii au deviat circulația. La protest a participat inclusiv primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, care a trecut pe trecerea pentru pietoni din fața Primăriei, cu ceilalți protestatari, pe culoarea roșie a semaforului. La finalul protestului, oamenii au aplaudat, iar șoferii au claxonat.

Studenții din Capitală participă la protestul #șîeu: Vrem o schimbare, vrem o viață mai bună

Peste 100 de studenții s-au alăturat, vineri, inițiativei #șîeu și protestează în Piața Universității. Tinerii spun că au răspuns protestului inițiat de omul de afaceri din Suceava pentru că vor autostrăzi în România, dar și pentru că vor o schimbare în țara noastră.

Studenții participă, vineri, începând cu ora 15:00, la un protest mut în Piața Universității, aliniindu-se manifestării #șîeu, pentru autostradă. Aceștia au pancarte ce conțin diferite mesaje, precum „Elevii, studenții și tinerii vor autostrăzi”. „#șieu”. Peste 100 de studenți participă la manifestare, potrivit organizatorilor din Uniunea Studenților din România. „Vrem o viață mai bună. Suntem aici pentru a beneficia de autostrăzi și noi. E un prilej ca noi, tinerii să ne strângem mai des, poate se vor schimba lucrurile în această țară. Vreau o schimbare”, a spus Adrian, un student la Universitatea de Construcții din București.

Protestul tinerilor din Piața Universității a fost organizat de Uniunea Studenților din România (USR) și Forumul Tinerilor din România, transmite Mediafax.

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

4 comments

 1. @Micky Sinbad
  De ce vrei sa fi oaia neagră în toata afacerea asta ?
  De ce cauți acul in carul cu fân ?
  Privește in ansamblu, nu privi doar bucata de asfalt care e un semn de protest si atat

 2. Remarca aceasta este punctul zero al videoclipului de promovare. ”Suntem luati de prosti”. De aici a pornit VALUL. Pacat ca pe acest val s-au urcat securistii lu” Base, lu” Ciolo lu”Secu”. Are stofa baiatul , chiar daca nu a fost sef de promotie dar stiu sigur ca o sa Urce cu ajutorul ”smarterilor de la stat” cat altii in 10 ani pana la nivelul unui imperiu daca o sa fie ”onest si disciplinat” cu cei care o sa-l admire .

 3. Acest individ a avut autorizatie pentru acest metru de autostrada?

 4. Bravo tuturor celor care sunt solidari cuaceasta idee!
  Poate va incepe sa se miste ceva si in tara noastra!Bravo domnule Mandache