Monday , February 6 2023

Mandachi, cu Rolls Royce-ul pe arătură

Luni, 5 octombrie 2020, omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a lansat pe pagina personală de Facebook, pagină urmărită de peste 170.000 de persoane, un atac grobian la adresa unui jurnalist sucevean.

Supărat că poza sa a fost pusă alături de un salon de nunți care aparține familiei sale, Mandachi, avocat de meserie, își începe postarea anunțându-și fanii că a dat în judecată un ziarist care a scris că în localurile respective s-au organizat nunți cu un număr mai mare de oameni decât permite legea în pandemie. Avocatul Mandachi se joacă oleacă și cu încadrarea faptelor, anunțând că a reclamat la poliție un fake-news.

FOTO: Facebook/stefanvalentinmandachi

Știrea mai mult decât banală care l-a înfuriat pe Mandachi mai spune că poliția a dat amenzi administratorilor salonului care, bașca, nici nu asigurau dezinfectanți, așa cum zice legea.

Avocatul Ștefan Mandachi a găsit de cuviință să răspundă acestei știruci aruncând cu o mulțime de scârboșenii  într-un ziarist, care, culmea, nici măcar nu semnase articolașul respectiv.

Un lighean de lături, jigniri de cel mai jos nivel, îndemnuri la ”șpițuri în c…” s-au îngrămădit luni dimineață la ”gura” lui Mandachi. Rar am văzut atâta ură la adresa unui jurnalist care, repet, nici n-a greșit în acest caz cu nimic.

C-o fi, c-o păți, că Mandachi a făcut și face lucruri bune, nimic absolut nu-i permite unui om, care are și o oarecare vizibilitate, să atace public și să umilească astfel un jurnalist sau pe oricare dintre semenii săi.

În ultima vreme, Mandachi s-a pus în fruntea unor cauze mari, care ne privesc pe toți. Și-a folosit banii, timpul, Porsche-ul pentru a spune țării și lumii că e mare nevoie de autostrăzi sau că la Suceava pandemia ne-a prins în fundul gol și ne că ne învârteam ca niște curci bete în timp ce numărul morților creștea zi de zi. A deschis larg hotelurile sale, gratuit, pentru personalul medical în vremea pandemiei, a cerut repetat Guvernului să sprijine domeniul HoReCa, a donat mii de porții de mâncare, a alergat pe la televiziuni, a strâns sume uriașe pentru Spital și multe altele. Orașul, mic, prăfuit, sărac, nu a putut să facă mai multe pentru el decât să-i mulțumească, sincer. Ca-n orice urbe provincială am și oficializat gratitudinea noastră cu o diplomă: Ștefan Mandachi a devenit cetățean de onoare al târgului. Frumos și meritat.

Foarte vocalul antreprenor sucevean Ștefan Mandachi reamintește, de asemenea, permanent sucevenilor că e foarte, foarte bogat, cel puțin comparativ cu marea majoritate a bucovinenilor. Se urcă cu Porsche-ul pe munți, ne dă de înțeles că și-ar fi luat Rolls Royce etc., etc.

OK, am înțeles cu toții că Ștefan Mandachi are bani. Indiferent câți or fi, mulți, puțini, e treaba lui și poate face ce vrea cu ei. Îi  poate chiar folosi să-și tragă în aur diploma de Cetățean de Onoare al Sucevei, s-o pună în parbriz și, când o scoate Rolls-ul prin satul bucovinean al cărui reprezentant se mândrește că este, s-o arate celor care-i vor bate obrazul pentru pentru mojicia de pe facebook. Asta dacă nu-și va cere până atunci scuze ziaristului, ziariștilor și, la fel de important, tuturor celor care au crezut până acum că e  băiat bun, de-al nostru. (Tudor A.)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …

No comments

  1. Habar nu am daca au fost sau nu nunti cu peste numarul permis de participanti, dar in weekendul trecut erau cam multe masini pe acolo in jurul orei 18. Sau au venit sa admire ROLS-ul imbogatitului.
    Asa ne trebuie daca primarul face cetatean de onoare asa oameni. Nu a reusit sa-l bage in PNL, macar cetatean de onoare sa-l faca ca asa poate mai prinde ceva procente.
    Tiriac nu e cetatean de onoare si sigur nici nu vrea. Modestia e o virtute, din ce in ce mai rara la generatia de azi.
    Hai ca maine poimaine il vedem candidat la prezidentiale.