Monday , September 26 2022

Mănăstirea Putna a donat Catedralei Mântuirii Neamului 16 icoane

16 icoane prăznicare au fost donate recent Catedralei Naționale de obștea Mă­năstirii Putna. Potrivit portalului Moldova ortodoxă, un anunț în acest sens a fost făcut de Patriarhul Daniel, la slujba oficiată de Schimbarea la Față a Domnului. „Părintele Stareț Melchisedec de la Mănăstirea Putna ne-a oferit zilele trecute 16 icoane de dimensiunea 70/70 cm pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, a spus Patriar­hul Daniel.

Conform sursei citate, cele 16 icoane donate Catedralei Naționale reprezintă: Adormirea Maicii Domnului, Botezul Domnului, Buna Vestire, Intrarea Domnului în Ierusalim, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Înălțarea Domnului, Înălțarea Sfintei Cruci, Întâmpinarea Domnului, Învierea Domnului, Schimbarea la Față a Domnului, Sfântul Apostol Andrei și Înălțarea Domnului, Sfântul Apostol Andrei, Nașterea Domnului, Nașterea Maicii Domnului, Pogorârea Sfântului Duh, Tă­ierea Împrejur a Domnului și Sfântul Vasile cel Mare.

Preafericirea Sa a precizat că icoanele realizate la Putna au fost fotocopiate pentru a fi tipărite „ca să dăruim bucurie credincioșilor care le primesc” și „semn de binecuvântare”. De această bucurie au avut parte cei prezenți marți la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală. Părintele Patriarh le-a oferit câte o iconiță cu reprezentarea Schimbării la Față realizată anul acesta în atelierul de pictură de la Mănăstirea Putna pentru Catedrala Națională.  (D.P.)

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …