Saturday , December 3 2022

Managerul Spitalului din Rădăuţi, dat afară de noua conducere a Primăriei

Motivul invocat este acela că Dorin Tibeica, pus în fruntea Spitalului “Sfinţii doctori Cosma şi Damian’ de primarul arestat Aurel Olărean este inginer, iar legea spune că manager de spital nu poate fi decât un medic, un economist, eventual un jurist n locul lui Dorin Tibeica va fi luat de predecesorul său, juristul Dorin Robu

robu manager spital radauti [800x600]
Dorin Robu

 Managerul Dorin Tibeica (foto) de la Spitalul municipial Rădăuţi a fost demis ieri. El era  cunoscut ca apropiat al primarului ales al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, cel aflat acum alături de magistraţi şi oameni de afaceri locali în arest, la Cluj, în Penitenciarul Gherla.  Managerul Spitalului municipal “Sfinţii Cosma şi Damian” a fost supus ieri după amiază unui adevărat rechizitoriu, fiind făcute publice de către noua conducere a primăriei care gestionează activitatea spitalului municipal, cele bune şi cele rele din activitatea unităţii spitaliceşti din Rădăuţi.
Cu precizarea că săptămâna trecută, Dorin Tibeica organizase o conferinţă de presă în care îşi prezentase mai multe realizări dar care nu au fost oglindite cum se aştepta în mass – media locală, managerul numit acum patru ani de primarul arestat Aurel Olărean a trebuit să retrocedeze biroul predecesorului său, Dorin Robu.
Tiberiu Maerean, în calitate de vicemprimar cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi a decis ieri demiterea din funcţie a lui Dorin Tibeica. “constantând faptul că în conformitate cu prevederile articolului 17 din Legea 132/2014 privind aprobarea OUG 142/2014 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii am dispus ca începând din data de 11 noiembrie 2-14, domnul inginer Tibeica Dorin să fie revocat din funcţia de manager al Spitalului municipal “Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, deoarece nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de articolul 17 din legea sus-amintită, potrivit căruia <mamagerul persoană fizică sau reprezentantul desemnat  al managerului persoană juridică trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic”, a explicat Tiberiu Maierean, care a mai arătat că nu a analizat indicatorii de performanţă ai fostului manager, doar că a pus în aplicare prevederile legale.
In locul lui Dorin Tibeica a fost numit în funcţia de manager al spitalului municipal rădăuţean juristul Dorin Robu, cel care a ocupat de altfel această funcţie până acum patru ani. Dorin Robu va ocupa această funcţie, dacă decizia luată de conducerea Primăriei Rădăuţi nu va fi contestată, pe o perioadă de şase luni, până la organizarea unui concurs.
Mandatul lui Dorin Tibeica, “murdarit’ de scandalul stafilococului auriu de la maternitatea rădăuţeană
Managerul Dorin Tibeica de la Spitalul muncipal din Rădăuţi a intrat în atenţia opiniei publice la sfârşitul anului 2013 – începutul anului 2014, când Secţia de Maternitate a Spitalului Municipal “Sf Cosma şi Damian” Rădăuţi a fost închisă, după apariţia unui focar de infecţie cu şase cazuri de nou-născuţi infectaţi cu stafilococ auriu în decembrie 2013. Atunci DSP Suceava a solicitat Spitalului Rădăuţi să respecte cu stricteţe prevederile privind dezinfecţia, curăţenia şi sterilizarea, să raporteze eventualele cazuri de infecţii intraspitaliceşti, iar în ceea ce priveşte personalul să facă periodic analize medicale specifice, să respecte regulile de igienă şi să folosească în mod corect echipamentul de protecţie. Cu toate acestea, infecţia a reapărut la sfârşitul lunii februarie 2014, de această dată fiind zece copii nou-născuţi infectaţi cu stafilococ auriu, dintre care cinci au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava. Cătălina Zorescu, director adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, a precizat la acea dată că toate infecţiile nosocomiale înregistrate la Maternitatea Rădăuţi din cadrul Spitalului Rădăuţi au fost confirmate ca fiind determinate de stafilococul auriu, arătând că noile cazuri de îmbolnăvire sunt o continuare a focarului înregistrat la sfârşitul anului trecut. Secţia de maternitate a Spitalului Rădăuţi a fost din nou închisă la începutul lunii martie a acestui an, mai exact în perioada 6-17 martie, iar Spitalul Judeţean Suceava a preluat cazurile neonatologice din zona Rădăuţi. In cele din urmă, Spitalul Rădăuţi a fost amendat cu  15.000 de lei, sancţiune care a fonst însă atacată în instanţă de ex-managerul Dorin Tibeica.(Neculai ROSCA)

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …

2 comments

  1. De ce nu au analizat indicatorii sau le era frica, ca o sa fie prea buni?

  2. pana acum nu a stiut nimeni ca este inginer? dar cea de la casa de asigurari de sanatate ca este pusa de baisan?